-6.7 C
România
16 ianuarie 2021
Economie

Omul Gazprom al carui nume apare in telegramele WikiLeaks din 2008, trimis sa apere interesele energetice ale Romaniei

„Omul Gazprom” al carui nume apare in telegramele WikiLeaks din 2008 va apara interesele energetice ale Romaniei la Agentia Europeana a Reglementatorilor in Energie, noteaza România Liberă. Este vorba de pesedistul Iulian Iancu, considerat drept un personaj „controlat de Gazprom“, acesta urmand a reprezenta România la Agenţia Europeană a Reglementatorilor în Energie, începând din luna ianuarie 2016. Iulian Iancu este urmărit penal în dosarul fostului judecător constituțional Toni Greblă.

Nominalizarea lui Iancu este o gafă a Guvernului în condiţiile în care ACER este o instituţie de maximă importanţă, iar Iulian Iancu este un personaj controversat, bănuit de jocuri făcute în favoarea Gazprom, compania naţională de gaze a ruşilor, interesată să ţină în mână întreaga Europă.

Potrivit propriei prezentări, ACER, agenţie europeană cu sediul la Liubliana – Slovenia, răspunde de “completarea si coordonarea activităţii regulatorilor naţionali din domeniul energiei (în cazul României ANRE – n.red.) în direcţia creării unei pieţe unice a electricităţii şi gazelor naturale“.

Stiri pe aceeasi tema

Ce persoane nu vor mai plati contributiile la pensii (CAS) si sanatate (CASS)

Ioana Badulescu

LIDL si PENNY ar putea avea in curand concurenta puternica pe piata de retail din Romania

Delia Ion

ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult