10.4 C
România
23 octombrie 2021
OMV Petrom
Economie

OMV Petrom a inregistrat pierderi masive din cauza scaderii pretului petrolului

Pierderi masive pentru OMV Petrom, din cauza scăderii preţului petrolului. Compania OMV Petrom a înregistrat în 2015 o pierdere de 690 de milioane de lei. În 2014, societatea a avut un profit de 2,1 miliarde de lei. Pierderile de anul trecut reprezintă primul rezultat negativ de la privatizarea din 2004. 

Rezultatul OMV Petrom din 2015 a fost influenţat puternic de o pierdere semnificativă înregistrată în trimestrul al patrulea, pe fondul scăderii preţului petrolului, se arată într-un raport transmis de OMV Petrom Bursei de Valori Bucureşti.

„În 2015, rezultatele financiare au fost sever afectate de scăderea abruptă a preţului ţiţeiului. Contribuţia negativă din Upstream a fost parţial compensată de performanţa foarte bună din Downstream”, declară directorul general al companiei, Mariana Gheorghe. Ea precizează că managementul companiei intenţionează să nu propună distribuirea de dividende pentru 2015.

Vânzările OMV Petrom au scăzut anul trecut cu 16%.

Stiri pe aceeasi tema

ATM-urile ar fi trebuit, din 3 martie, sa afiseze pe ecran comisioanele percepute la tranzactii

Corina Alexandru

LEGEA PREVENTIEI – Lista contraventiilor care vor intra sub incidenta acestei legi

Ioana Badulescu

Salariile bugetarilor pot creste de la 1 decembrie 2015, insa masura ar reprezenta o adevarata bomba pentru noul Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult