OMV Petrom
Social

OMV Petrom, data in judecata pentru ucidere din culpa

Compania OMV Petrom a fost trimisa in judecata pentru ucidere din culpa. Amintim ca un copil a murit in februarie 2014 dupa ce, ajuns la o conducta OMV Petrom care alimenta cu titei o anumita zona, i s-a facut rau si a lesinat intoxicat cu gaze. Minorul a fost descoperit de cativa oameni care au chemat imediat medicii, insa micutul nu a mai putut fi salvat.

Cauza mortii a fost intoxicatie acuta. Din acest motiv au venit acuzatiile de ucidere din culpa pentru OMV Petrom. Desi zona nu era protejata si securizata, reprezentantii OMV Petrom spuneau la acea vreme ca nu se considera vinovati pentru decesului micutului.

Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a S.C. OMV PETROM S.A. sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Iata precizarile oferite intr-un comunicat de presa.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că moartea minorului F.M.I, pe 27 februarie 2014 , a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenită în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani, situată la cca. 100 metri de ultima casă a satului Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, sat în care locuia minorul.

Inhalarea de către victimă a gazelor de sondă a fost posibilă întrucât locul în care se aflau ventilul şi capătul derivaţiei din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani nu era împrejmuit şi nici semnalizat în mod corespunzător aşa cum inculpata, societatea comercială anterior menţionată, ar fi trebuit să procedeze.

Astfel, inculpata S.C. OMV PETROM S.A., prin nerespectarea dispoziţiilor legale şi a normelor şi măsurilor generale de comportament uman adecvate activităţii desfăşurate, respectiv prin neîmprăjmuirea cu gard a beciului sondei mai sus menţionate, a permis deschiderea ventilului de la derivaţia din coloana de exploatare a sondei (de către o persoană rămasă neidentificată), făcând posibilă pătrunderea minorului în perimetrul ce ar fi trebuit să fie complet închis şi încuiat, fapt ce s-a soldat cu decesul victimei, ca urmare a inhalării de către aceasta a gazelor eliminate în atmosferă.

Nerespectarea de către S.C. OMV PETROM S.A. a normelor şi măsurilor la care am făcut referire recomandau instalarea unor bariere de protecţie acolo unde amplasamentele nesupravegheate se află aproape de o aşezare umană, având rolul de a preveni vătămarea corporală a unor persoane sau pierderea de vieţi omeneşti, norme a căror nerespectare a condus la decesul minorului F.M.I.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Muncii precizeaza ca sistemul de contributii se va schimba. Cum vor fi afectate salariile

Ioana Badulescu

COD GALBEN de ninsoare intre 26 noiembrie, ora 20:00 si 27 noiembrie, ora 14:00

Bogdan

Medicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj le multumeste celor care i-au ajutat cu donatii si precizeaza ca Institutul nu mai are datorii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult