OMV Petrom
Economie

OMV Petrom face pentru prima data mai multi bani din benzinarii decat din exploatarea de petrol

OMV Petrom face pentru prima dată mai mulţi bani din benzinării decât din exploatarea resurselor de petrol, noteaza jurnalistii de la Ziarul Financiar, care precizeaza ca benzinariile OMV Petrom Marketing au avut anul trecut afaceri de 14,7 mld. lei, în timp ce OMV Petrom SA (producţia de petrol) a înregistrat 13,6 miliarde de lei.

Această mutare în struc­tu­ra financiară a companiei, deşi cel mai probabil temporară, oglindeşte fidel schimăbrile dramatice prin care a trecut pia­ţa petrolului la nivel global, unde ba­rilul s-a prăbuşit de la 100 de dolari la mai puţin de 50 de dolari.

Estimările spe­cialiştilor din domeniu arată că iefti­nirea abruptă a petrolului a dus la anu­larea unor proiecte de 380 de miliarde de dolari, multe dintre investiţiile sus­tena­bile transformându-se în riscuri imposibil de asumat.

Amintim ca tițeiul Brent a atins, ieri, cel mai ridicat nivel din acest an, în zona de 50,75 dolari pe baril. Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) par decuplate și au scăzut cu 4,11%, până la prețul de 0,2215 lei/acțiune, cu doar 2,78% peste minimul la închidere de 0,2155 lei/acțiune de la jumătatea lunii februarie.

Investitorii europeni așteaptă o confirmare a tendinței din piața americană, unde a fost o vacanță prelungită. Dintre activele de risc, petrolul a urcat, cotația de la Londra a țițeiului Brent atingând intraday chiar și nivelul de 50,75 dolari pe baril, un nou maxim al acestui an, conform portalului investing.com.

Este un avans neconfirmat de titlurile celei mai importante companii petroliere românești, OMV Petrom (SNP), care pare a fi pierdut corelarea cu marfa care constituie principalul său produs.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul da pamant si bani de casa celor care se muta la tara! Programul va fi aplicat in Macedonia din 2017

Cristiana Petrariu Bota

Producatorii de energie regenerabila cer autoritatilor modificarea reglementarilor, astfel incat preturile la electricitate sa scada

Ioana Badulescu

Economia are reguli simple, chiar si pentru premieri de carton ca Viorica Dancila. A creste salariul nu este echivalent cu a creste nivelul de viata – Adevarul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult