4.8 C
România
31 octombrie 2020
Operatorii 112 pot localiza un post telefonic prin GPS
Social

Operatorii 112 pot localiza un post telefonic prin GPS

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a pus a punct o aplicatie GPS cu ajutorul careia pot fi localizate persoanele care cer ajutor de urgenta la 112. Eroarea de localizare ar putea fi de cel mult 20 de metri.

Potrivit oficialilor, desi STS are posibilitatea sa folosească aceasta aplicatie, ea nu poate fi introdusa deocamdata, pe motiv ca legislatia europeana permite numai localizarea prin intermediul releelor operatorilor de telefonie mobil.

STS a precizat ca, pentru ca localizarea persoanelor sa fie posibila, persoana care apeleaza numarul unic european de urgenta trebuie sa detina un telefon mobil smartphone, care sa aiba deschisa aplicatia pentru GPS.

De asemenea, STS a pus la punct si un sistem care va permite trimiterea SMS-urilor la numarul 112, util in special persoanelor cu dizabilitati care pot tasta mesaje.

STS este organul  central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Telecomunicatiile speciale reprezinta transmisii, emisii sau receptii de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informatii de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobati prin lege.

 

 

Stiri pe aceeasi tema

A murit tatal lui Dan Diaconescu. Inmormantarea va avea loc la Caracal, fostul patron al OTV va participa la ceremonie

Cristiana Petrariu Bota

Caldura in Bucuresti, incepand de luni. RADET va furniza caldura pentru populatie din cauza temperaturilor scazute

Cristiana Petrariu Bota

Noul contract-cadru, discutat in prima lectura de Guvern. Pragul de 800 de pacienti pentru un medic de familie ar putea fi eliminat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult