Liderul PNL sustine ca ministrul Justitiei a mintit: Comisia de la Venetia imi spune in scris ca nu este sesizata nici in privinta ordonantei 90, nici in privinta ordonantei 92
Politica

Opozitia acuza Guvernul de incompetenta si cere comisie de ancheta privind gestionarea pestei porcine africane

PNL şi PMP vor Comisie parlamentară de anchetă privind gestionarea pestei porcine africane. Cele două formațiuni au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea pentru înfiinţarea Comisiei. 

PNL și PMP acuză Guvernul de incompetenţă şi spun că ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi ceilalţi responsabili trebuie să dea explicaţii cu privire la situaţie.

Comisia, susține opoziția, trebuie să afle cauzele care au condus la apariţia focarelor de pestă porcină în România, la extinderea extrem de rapidă a acestei molime, erorile autorităţilor în gestionarea situaţiei precum şi afacerile colaterale care au speculat această tragedie.

Liderul PNL Ludovic Orban susține că în alte ţări, unde pesta porcină şi-a făcut apariţia cu 2 ani de zile înainte de România, s-a reuşit să se ţină sub control focarele. El dă ca exemplu Polonia cu 99 focare, Ucraina cu 64 și Lituania cu 45, în timp ce în țara noastră, spune Ludovic Orban, în doar două luni de zile s-a ajuns la 732 de focare.

Liberalul susţine că răspunderea pentru situaţia creată de pesta porcină africană este a Guvernului, acuzând “cinismul şi ticăloşia actualei puteri”.

Între timp, peste 1.000 de angajați ar fi fost concediați din cauza epidemiei de pestă porcină africană, afirmă șeful Asociației Producătorilor de Carne de Porc într-un interviu pentru G4Media.ro. Ioan Ladoși acuză autoritățile pentru modul în care au gestionat acestă criză. A fost o reacție extrem de tardivă și ineficientă, afirmă acesta.

Cei 1.000 de angajați trimiși în șomaj din cauza epidemiei de pestă porcină lucrau la fermele de porci unde a fost confirmată prezența virusului, a declarat Ladoși.

El a precizat că numărul salariaților trimiși în șomaj nu poate fi cunoscut exact pentru că nu toate fermele afectate sunt membre în Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România.

Stiri pe aceeasi tema

De ce Klaus Iohannis nu a fost in conflict de interese – Motivarea Curtii de Apel

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Scutaru, la 29 de ani de cand Steaua a castigat Cupa Campionilor: Sa ne amintim cu totii ca putem fi lideri

Cristiana Petrariu Bota

Autostrada Targu Neamt-Iasi primeste fonduri de la Guvern, aceasta urmand a se racorda la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult