Sorin Oprescu
Social

Oprescu moare, sustine avocatul fostului primar general

Un avocat al fostului primar general, Sorin Oprescu, a facut o declaratie socanta la un post de televiziune. Alexandru Chiciu a avertizat instantele de judecata ca, fara tratament de specialitate urgent, Sorin Oprescu moare.

De precizat ca oficiali din Politia Capitalei au precizat ca Sorin Oprescu va fi consultat in cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei il doreste, iar acesta va decide asupra tratamentului, potrivit unor oficiali din Politia Capitalei.

”Indignare este putin spus, ne-a cuprins pe toti. Un om suspect de infarct, cu doua stenturi, nu poate fi verificat în arest cu un stetoscop. Trebuie sa întelegem ca acest om nu invoca problemele medicale pentru a se apara. Acum doua zile, domnul Oprescu a fost dus de medicul din arest la spitalul Sfantul Ioan. Decizia a fost luata de cei din arest. Avocatii am formulat ieri o solicitare de a fi dus la o unitate medicala de specialitate pentru a fi supus unui EKG perfomant si a i se face analize. Un EKG portabil are sase derivatii de verificare a inimii. Pentru Sorin Oprescu este nevoie de un EKG cu noua sau 12 derivatii, impropriu de a fi transportat în arest”, declarat Alexandru Chiciu la B1 TV, citat de stiripesurse.ro.

Oprescu a fost dus de urgenta la spital, dupa ce i s-a facut rau – Surse

„El este diabetic. Un diabetic are neuropatie, adica muschii sunt mult afectati de boala. Cu toate acestea, Sorin Oprescu reclama o durere în piept de trei zile. Pe fondul unui diabet, pe fondul problemelor la inima si a problemeleor renale, acestui om i se refuza o minima consultatie la un spital civil. Sorin Oprescu trebuie sa fie dus la orice spital ca altfel moare. Medicul a apreciat ca este o situatie grava acum doua zile, cand l-a dus din proprie initiativa la spitalul Sfantul Ioan. Azi de ce nu apreciaza la fel?”, a mai spus avocatul.

Avocatii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, care s-au amplificat in ultima perioada.

Avocat: Sorin Oprescu nu a terminat de spus ultimul cuvant

Miercuri dimineata, avocatul Viorel Mocanu a declarat ca cererea a fost aprobata in regim de urgenta, dar desi Sorin Oprescu si apararea ar fi dorit sa se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenta, sunt multumiti de avizarea solicitarii si increzatori in serviciile medicale din Spitalul Militar.

„Important este sa fie stabilizat si fixata problema medicala, pentru a nu se agrava mai mult decat este acum, pentru ca trebuie sa iasa din arest asa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.

Sorin Oprescu ceruse sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, printre acestia fiind profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim.

Avocatul a declarat ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, cand a fost dus din arest la Spitalul „Sfantul Ioan”, persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare ca acesta ar fi facut un „pseudo-infarct”, iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Stiri pe aceeasi tema

Greva de la ROMATSA programata pentru 1 septembrie nu va mai avea loc

Cristiana Petrariu Bota

Spitalul WPK din Viena a tratat cu 15% mai multi pacienti romani in acest an. 60% dintre interventii au fost tratamente oncologice

Ioana Badulescu

Masonul roman Eugen Chirovici a dat lovitura in Marea Britanie cu Cartea Oglinzilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult