Opt candidati la prezidentiale, reclamati la Parchet de BEC pentru semnaturi similare. Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama se numara printre ei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 25, 2019 11:29

Opt candidati la prezidentiale, reclamati la Parchet de BEC pentru semnaturi similare. Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama se numara printre ei

Biroul Electoral Central (BEC) a reclamat la Parchetul General opt candidati la alegerile prezidentiale pentru semnaturi similare, printre acestia numarandu-se Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama.  

Astfel, BEC a sesizat Parchetul General in privinta mai multor candidati la alegerile prezidentiale, in contextul in care in urma verificarilor institutia a constatat elemente de similitudine in semnaturile depuse de catre acestia.

„Luand in considerare cele retinute in motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidatii Viorel Catarama (Partidul Dreapta Liberala), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Romanilor Patrioti de Pretutindeni), Catalin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate National), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Romanie), Alexandru Cumpanasu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Romanesc), Bobby George Marius Panescu (candidat independent), in sensul ca s-a constatat un numar semnificativ de semnaturi, prezentate ca apartinand unor persoane diferite, prezinta elemente de similitudine evidenta, de natura de a influenta indeplinirea conditiei legale referitoare la numarul minim de sustinatori de 200.000, membrii BEC au inteles sa sesizeze organele de urmarire penala cu privire la verificarea imprejurimilor de fapt care au stat la baza constatarilor mentionate in cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, transmite BEC, intr-un comunicat de presa transmis MEDIAFAX.

Institutia aminteste de o hotarare a CCR „conform carora cerinta semnaturii, ca element al listelor de sustinatori, intra sub incidenta dispozitiilor din Codul penal pentru infractiunea de fals in declaratii, iar raspunderea prezumtiei de veridicitate se poate face numai prin constatarea falsului in conditiile prevazute de lege”.

Pana acum au fost validate candidaturile pentru Viorica Dancila, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor si Mircea Diaconu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.