Examene

Ora de muzica, scoasa din noua programa scolara 2016? REACTII

Ora de muzica ar putea fi scoasa din programa scolara a clasei a VIII-a, potrivit unei variante de plan cadru de invatamant pentru clasele V – VII lansata in dezbatere publica de Institutul de Stiinte ale Educatiei. Vedeti mai jos reactii pe aceasta tema.

Varianta propune ca ora saptamanala de Educatie muzicala sa fie scoasa din programa in clasa a VIII-a si la fel si ora de Educatie plastica in clasa a IX-a.

Cele trei propuneri de plan-cadru de invatamant pentru clasele V – VIII au fost lansate in dezbatere de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei prevad o serie de modificări, printre care existenţa de materii opţionale în fiecare arie curriculară, dar şi scoaterea orei de Limba latină de la clasa a VIII-a.

REACTII LA PROPUNEREA CA ORA DE MUZICA SA FIE SCOASA DIN PROGRAMA

NICU ALIFANTIS: Niște minți luminate, de-acolo de sus, din capu’ trebii, vor să scoată orele de muzică din programa școlară. Nu știu ce părere aveți, dar eu nu cred că e bine! Probabil sunt subiectiv, dar m-am alăturat campaniei ”DA pentru ORA DE MUZICĂ!”.

Limba latina poate fi scoasa din scoli, conform noii programe scolare 2016. Ce spune judecatorul Cristi Danilet

Radu Vasile – Profesor/Scriitor/Politician/Fost Prim Ministru al Romaniei: La fel ca in cazul religiei, cu care sunt de acord in masura in care copilul meu nu invata tampeniile din manual, ci lectii pregatite atent de un om care ii deschide mintea, spun „Da” si pentru muzica, cu cateva sublinieri. Mie nu mi-a ramas NIMIC in minte din numeroasele pagini cu note muzicale invatate pe de rost, pentu „lucrarile de control”. Imi amintesc doar cum se face cheia sol, dar nici aceea nu stiu de pe care linie a portativului incepe. Mi-am format singura insa, o cultura muzicala. Din fericire, copilul meu seamana cu vreun talentat la muzica din arborele genealogic…invata cu o usurinta fantastica notele de pe portative, isi compune singur cantecele si versuri, are voce si pare sa se fi nascut cu chitara in mana. Pentru cei ca el, orele de muzica sunt minunate. Pentru ceilalti, omul cu har de dascal care le este profesor de muzica, face orele interesante, prin faptul ca ii ajuta sa-si formeze o cultura muzicala. Asadar, „Da”, daca orele de muzica nu se rezuma doar la manual. (Administratorul paginii)

Stiri pe aceeasi tema

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2020 se vor organiza cu respectarea regulilor de distantare

Cristiana Petrariu Bota

Repartitia candidatilor admisi la concursul de Rezidentiat incepe marti prin teleconferinta

Delia Ion

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2017 – 2018. Prima etapa incepe pe 27 februarie. Ministerul Educatiei a publicat metodologia si calendarul de inscriere

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult