5.9 C
România
29 octombrie 2020
Ora de vara 2017
Social

ORA DE VARA 2015. Se schimba ora in noaptea de sambata spre duminica

ORA DE VARA 2015. In noaptea de sambata spre duminica trecem la ora de vara. Duminica 29 martie va fi cea mai scurta zi din an, deoarece vom da ceasurile inainte cu o ora, astfel ca ora 03.00 va deveni ora 04.00. 

Trecerea la ora oficiala de vara nu va afecta mersul trenurilor de calatori, doar le va intarzia sosirea, urmand ca garniturile sa ajunga la destinatii la alte ore decat cele din programul obisnuit. Este vorba de şase trenuri internationale, 26 InterRegio si 37 Regio .

ORA DE VARA 2015. Trenurile de calatori vor pleca din statii dupa ora de iarna pana în noaptea de sambata spre duminica, la ora 03.00, care devine ora 04.00. Dupa  ora 04.00, trenurile vor pleca din statii respectand ora oficiala de vara.

Ora de vara este ora legala adoptata de unele tari sau teritorii pe timpul unei parti a anului, cu incepere la o data din timpul primaverii si pana la o data din timpul toamnei. Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala; in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

ORA DE VARA 2015. In prezent, ora de vara se aplica in fiecare an, in ultima duminica din martie (ora 03:00 devine 04:00), si ultima duminica din  octombrie (ora 04:00 devine 03:00).

In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendată.

Ora de vara a fost reintrodusa in Romania incepand cu 1979.

Stiri pe aceeasi tema

Alunite inofensive vs alunite periculoase. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Delia Ion

REZULTATE LOTO 5 DECEMBRIE 2013: NU AU FOST MARI CASTIGATORI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Modificarile la Legea dialogului social, care obliga firmele sa negocieze noile contracte de munca cu angajatii, au starnit valuri de nemultumiri in randul patronatelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult