-3.8 C
România
21 ianuarie 2022
Ora de vara 2017
Social

ORA DE VARA 2017. In noaptea de 25 spre 26 martie, ora 03 va deveni ora 04

ORA DE VARA 2017. Romania trece in noaptea de 25 spre 26 martie la ora de vara. Ora oficiala de iarna este adoptata in ultima duminica a lunii octombrie, iar ora oficiala de vara in ultima duminica din luna martie. Asdar in noaptea de sambata spre duminica, trecem la ora de vara, ceea ce inseamna ca ne vom trezi cu o ora mai devreme. 

Anual, in ultima duminica a lunii martie, Romania trece la ora de vara. Asadar, pe 26 martie vom da ceasurile inainte pentru a trece la ora de vara. Ora 03 va deveni ora 04, iar duminica va fi cea mai scurta zi din an, avand numai 23 de ore.

ORA DE VARA 2017. Scurtarea duratei somnului cu o ora si, implicit, trezirea mai devreme, are efecte si asupra organismului. Specialistii sustin ca acomodarea organismului la ora de vara se face de la 2 la 15 zile.

Organismul uman va resimti din plin trecerea la ora de vara si ne influenteaza ceasul biologic, arata un studiu publicat in revista Current Biology. Acest efect este mai accentuat in cazul persoanelor care obisnuiesc sa se trezeasca foarte devreme dimineata, avertizeaza specialistii de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen.

ORA DE VARA 2017. Romania a adoptat ora oficiala de iarna si de vara in aceeasi zi cu statele Uniunii Europene si alte state din Europa, parte si ele a acestei intelegeri, in 1997. Ora oficiala de iarna este adoptata in ultima duminica a lunii octombrie, iar ora oficiala de vara in ultima duminica din luna martie.

 

Stiri pe aceeasi tema

Interventie pe cord fara anestezie generala, in premiera pentru mediul medical privat romanesc. Interventia a fost efectuata de medicii Dan Deleanu, Marin Postu si Lucian Dorobantu

Ioana Badulescu

Maternitatile din Bucuresti vor fi inchise o luna pe an pentru igienizare. O regula care pana in urma cu 15 ani era respectata in toate spitalele

Ioana Badulescu

COLECTIV: 17 raniti vor fi transportati in spitale din Belgia si Olanda cu avioane militare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult