5.9 C
România
31 octombrie 2020
IT/Stiinta

Orasele plutitoare ar putea deveni in curand realitate

Desi ne imaginam viitorul pe Luna sau chiar pe Marte, mai probabil este faptul ca civilizatia umana isi va muta aglomerarile urbane chiar in mijlocul apelor de pe Terra.

Mai multi cercetatori de peste Ocean au fondat deja un ONG, al carui scop este colectarea fondurilor necesare construirii unor comunitati plutitoare, in intreaga lume.

Vor fi demarate negocieri cu mai multe tari de pe glob, in urma finalizarii acestora urmand a se decide locatia primelor sate si orase plutitoare.

Desi in momentul de fata, orasele care plutesc par de ordinul SF-ului, ele ar putea deveni realitate in urmatorii ani. Dubai, de exemplu, a creat in urma cu ani celebrul arhipelag de insule sub forma de palmier. De asemenea, in Hong Kong, exista intregi cartiere plutitoare, realizate dupa anii `80, pentru populatia in crestere.

Mai mult, orasele-port, „amenintate” de marile sau oceanele din imprejurimi s-ar putea extinde chiar pe apa, sustin cercetatorii. Dupa ani de speculatii si temeri, orasele viitorului ar putea deveni realitate, pentru ca oamenii sunt mai deschisi catre inovare, iar investitiile se gasesc mai usor. Singura problema care ramane este cea legata de infrastructura, dar si aceasta si-ar putea gasi rezolvare. De exemplu, docurile ar putea fi externalizate ca centre pentru o multime de servicii.

Stiri pe aceeasi tema

Brazilia găzduiește luna viitoare și Campionatul Mondial de Fotbal pentru Roboți

Teodora Badescu

Nantes este Capitala Europeana a Inovarii in anul 2019, a anuntat Comisia Europeana

Ioana Badulescu

Descoperire revolutionara! Un nou tip de celula T ar putea reprezenta tratamentul universal impotriva cancerului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult