Iasi
Stiri locale

Orasul Iasi ar putea fi Capitala mondiala a cartii

Orasul Iasi va candida pentru titlul de Capitala mondiala a cartii. In aproximativ doua saptamani, a dosarul complet pentru depunerea candidaturii la titlul de Capitala mondiala a cartii va fi gata, potrivit anuntului facut de autoritatile locale iesene.

Dupa traducerea tuturor documentelor din dosar, acesta va fi depus la UNESCO pana la sfarsitul lunii mai. Printre propunerile enuntate se numara organizarea unui salon international de carte pentru copii si a unui salon international de carte stiintifica, donatii de carte pentru comunitatile defavorizate, infiintarea de biblioteci mobile, precum si organizarea/facilitarea organizarii mai multor actiuni culturale in perioada estivala.

Dosarele de aplicare trebuie depuse la UNESCO pana la data de 31 mai 2016 in engleza sau franceza, evaluarea urmand sa aiba loc pe 30 iunie, iar rezultatele sa fie anuntate pe 15 iulie.

In 2016, capitala mondiala a cartii este orasul Wroclaw din Polonia, iar anul viitor titlul va fi oferit orasului Conakry din Guineea. Prima editie a competitiei a fost lansata in 1996, iar Madrid a fost desemnat prima capitala mondiala a cartii in 2001.

Stiri pe aceeasi tema

Jurnalista Liliana Hinoveanu Ursu, realizatoare de emisiuni radiofonice la Radio Craiova, a murit in aceasta dimineata

Cristiana Petrariu Bota

Soc la Cuvioasa Paraschiva! O femeie posedata a facut circ la capataiul Sfintei de la Iasi

Delia Ion

Acident intre Brasov si Sighisoara, pe DN 13 in zona Padurea Bogatii. Doi oameni au murit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult