IT/Stiinta

Iasi este orasul anului pentru dezvoltarea industriei IT si outsourcing din Europa Centrala si de Est

Municipiul Iași a obținut titlul de oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT și Outsourcing din Europa Centrală şi de Est, la o competiție de profil din Polonia. La concurs au mai concurat alte patru orașe din Lituania, Slovacia, Cehia și Bulgaria.

Evenimentul, organizat la Varșovia, a reunit sute de profesioniști din domeniul tehnologiei informației și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ediția din acest an a galei Shared Services and Outsorcing Awards aduce un semn de recunoaștere industriei IT din Iași. Premiul pentru orașul aflat în plin proces de dezvoltare pe acest segment unde activează peste 1200 de firme și unde cererea pentru resursa umană calificată este aproape dublă față de numărul de absolvenți care termină o facultate de profil.

Economistul și antreprenorul IT, Dan Zaharia, unul dintre membrii delegației iesene, a afirmat că titlul obținut in Polonia este completat și de semnale pozitive venite din partea celor care ar dori să investească în zonă.

La competiția din Polonia a mai fost nominalizat unul dintre cei mai importanți angajatori din Iași, la alte două categorii, dar și proiectul FAB LAB Iaşi, cel mai mare spaţiu de co-working din zonă, la secțiunea „Cea mai bună colaborare între mediul de business şi cel universitar”.

Stiri pe aceeasi tema

Prima zi a Primaverii 2015 – 20 martie 2015 – sarbatorita de Google. Trei evenimente astronomice marcheaza ziua

Corina Alexandru

Facebook anunta o noua campanie coordonata de influentare politica in SUA, cu zeci de conturi si pagini false

Ioana Badulescu

Romania, locul I la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2015

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult