Constanta intra in scenariul rosu, pentru prima data orasul are cele mai multe cazuri de infectari dupa Bucuresti
Știri locale

Orasul Navodari va intra in carantina duminica seara, alte 7 localitati din judetul Constanta se inchid in aceasta seara

Municipiul Constanta a intrat in carantina vineri seara, la ora 20.00, dupa ce numarul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut alarmant in ultimele doua saptamani. Totodata, presiunea din sectiile de terapie intensiva au fortat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta sa ia aceasta decizie. Nici in judet situatia nu este mai buna. Orasul Navodari va intra in carantina duminica seara, in timp ce alte 7 localitati din judetul Constanta se inchid inca de sambata seara. 

Cele 7 localitati din judet care vor intra in carantina sambata seara, la ora 20.00, sunt: Lumina, Costinesti, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogalniceanu, Agigea si Valu lui Traian.

9,35 la mia de locuitori – aceasta este rata de infectare in municipiul Constanta.

Prefectul Constantei, Silviu Cosa, a declarat in direct la Stirile Pro TV, ca si orasul Navodari va intra in carantina duminica seara.

”Navodari va intra in carantina de maine seara, mai mult ca sigur. Nicio alta localitate nu se apropie de punctajul din analiza de risc care sa necesite impunerea carantinei. Localitatile in carantina sunt, acum, cele din zona metropolitana a Constantei”, a spus prefectul.

Intre timp, angajatii Ministerului de Interne au inceput deja sa puna in aplicare masurile de carantinare a municipiului Constanta. Astfel de filtre au fost organizate la toate iesirile din oras, iar politistii verifica declaratiile celor care intra si ies.

Andreea Iliescu, purtator de cuvant IPJ Constanta: ”Colegii mei au in vedere si verificarea acestor adeverinte eliberate de angajator, daca se constata faptul ca adeverinta este una falsa se va intocmi un dosar de cercetare penala”.

Organele de control recomanda ca cei care locuiesc in chirie sa aiba asupra lor contractul de inchiriere sau alt document care sa dovedeasca ca locuiesc in oras.

Autoritatile au solicitat instituirea carantinei pentru ca rata de infectare crestea periculos in fiecare zi.

 

 

Articole asemănătoare

TRENURI DE SF. PARASCHEVA: Trenuri suplimentate spre si dinspre Iasi pentru cei care merg la pelerinaj

Lucy Ionesco

Accident grav in Constanta cu un autocar care mergea in Turcia. Doi militari din Braila si un ghid au murit

Lucy Ionesco

Studenti ai UMF Cluj, infectati cu coronavirus. Autoritati: Din ancheta rezulta ca provin de la tot felul de party-uri la care au participat

Ioana Badulescu