In Romania au murit 116 persoane infectate cu coronavirus si au fost confirmate 2.738 de infectii
Breaking News

Orasul Siret a intrat in scenariul rosu dupa aparitia focarului de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie

Orasul Siret a intrat in scenariul rosu de lucru pentru cazurile de infectare cu noul coronavirus. Si asta pentru ca incidenta cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori este de peste 7. Orasul Siret a intrat in scenariul rosu dupa aparitia focarului de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde in prezent sunt 42 de cazuri de imbolnavire, dintre care 4 in randul angajatilor, iar restul pacienti.

Pentru ca o parte dintre angajati au mers in oras si au intrat in contact cu alte persoane, au aparut imbolnaviri si in comunitate, iar toate aceste aspecte au transformat orasul Siret intr-unul ”rosu de Covid”.

Numarul cazurilor in focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Siret a crescut, fiind confirmate inca trei cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in randul pacientilor, a informat, vineri, purtatorul de cuvant al DSP Suceava, Gabriela Bancila.

Potrivit acesteia, in cazul celor trei pacienti rezultatele au fost, initial, neconcludente, dar la retestare s-a confirmat infectia cu SARS-CoV-2.

In prezent sunt confirmate 37 de cazuri in randul pacientilor si patru cazuri in randul angajatilor spitalului.

In orasul Siret incidenta infectiei cu SARS-CoV-2 a ajuns la 7,69 la mia de locuitori, iar in aceste conditii Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava a dispus o serie de masuri in cadrul unei sedinte extraordinare.

Potrivit Prefecturii Suceava, CJSU a decis ca la nivelul orasului Siret sa fie suspendate toate activitatile cu publicul ale operatorilor economici de tip HoReCa ce desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor, in interiorul cladirilor.

De asemenea, s-a hotarat ca toate manifestarile si activitatile cu public desfasurate in aer liber, permise in contextul pandemiei de COVID-19, sa se organizeze si desfasoare cu obligativitatea purtarii mastii de protectie si respectarea stricta a distantarii fizice.

″Incepand de astazi industria HoReCa se inchide. Vor putea functiona doar terasele, dar pentru ceea ce inseamna restaurante si cafenele la interior, activitatea nu mai este permisa. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai in exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu sa poarte masca de protectie”, a spus primarul orasului Siret, Adrian Popoiu, care a facut apel la sireteni sa respecte masurile sanitare impuse de autoritati, pentru a nu se ajunge la carantinarea orasului, transmite Agerpres.

Totodata, Colegiul Tehnic “Latcu Voda” si Scoala Gimnaziala “Petru Musat” vor functiona conform scenariului rosu.

Potrivit Prefecturii Suceava, aceste masuri vor fi aplicate pana la diminuarea incidentei cazurilor pozitive la nivelul orasului Siret sub pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Stiri pe aceeasi tema

Securitatea Papei in vizita sa in Romania este asigurata de ofiteri cu experienta, care au participat la misiuni ale SPP in teatrele de operatii

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Chirica este candidatul PNL la Primaria Iasi, conform deciziei luate prin vot de Biroul Politic

Cristiana Petrariu Bota

Romania inregistreaza 59 cazuri confirmate de coronavirus, s-a decis activarea centrelor de comanda judetene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult