Orasul Wuhan din China a fost inchis complet din cauza virusului misterios

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 22, 2020 22:02

Orasul Wuhan din China a fost inchis complet din cauza virusului misterios

Orasul Wuhan din China a fost inchis complet, miercuri seara, din cauza noului coronavirus. Autoritatile chineze au decis sa instituie carantina in acest oras, nimeni nu intra, nimeni nu iese. Transporturile sunt sistate complet.

Cei mai multi pacienti diagnosticati cu virusul misterios, care aminteste de focarul SARS din 2003, au fost inregistrati in Wuhan, orasul cu 11 milioane de locuitori (zona urbana) unde a izbucnit epidemia. Zona metropolitana din Wuhan are 20 de milioane de locuitori. Boala a fost identificata prima data aici pe 12 decembrie.

Oamenii sunt sfatuiti sa nu iasa din casa pana la noi ordine si daca totusi ies, li se recomanda sa poarte masca. Asteptam sa vedem care sunt pasii urmatori. 

Citeste si: Alerta la nivel mondial! Numarul deceselor din China din cauza virusului Wuhan s-a dublat in numai 24 de ore

Intre timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii s-a reunit, miercuri seara, pentru a aborda problema coronavirusului misterios. Intalnirea a fost intarziata cu o ora. In discutiile aflate in desfasurare la transmiterea acestei stiri, OMS sustine ca abia maine va veni cu o decizie in acest sens.

Seara de miercuri a adus o noua alerta la nivel mondial, dupa ce numarul deceselor din China din cauza virusului Wuhan s-a dublat in numai 24 de ore. Ultimul bilant indica 17 decese confirmate si 555 de imbolnaviri la nivel mondial.

Numai ca, cercetatorii din Londra sustin ca numarul real al persoanelor infectate din China ar fi mult mai mare. Doar in orasul Wuhan, numarul celor care au contractat coronavirusul ar fi de peste 4.000

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.