Ludovic Orban, declaratie dura la adresa fostului ministru al Sanatatii: Cine ne dadea noua lectii pe sanatate
Politica

Orban: Dragnea si Tariceanu sunt ultimii oameni care pot promova valorile familiei traditionale

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, legat de organizarea referendumului pentru modificarea Constituției pe 30 septembrie sau prima duminică da lunii octombrie, că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu sunt ultimii oameni care ar trebui să promoveze valorile familiei tradiționale, relatează Mediafax. De asemenea, Orban a spus că liberalii vor vota la referendumul pentru redefinirea familiei potrivit propriei conștiințe.

„Referendumul pentru familie este blocat de un an de zile, în Senat, de majoritatea guvernamentală. Deocamdată nu e deblocat. Domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot să promoveze valorile familiei tradiţionale şi mi se pare ridicol că Dragnea se agaţă de acest subiect pe care îl duce în derizoriu. Orice politizare a acestui demers cetăţenesc care a fost iniţiat de trei milioane de români nu face altceva decât să arunce în derizoriu şi să compromită o temă importantă pentru România. Consider că Dragnea ar trebui să tacă asupra acestui subiect”, a afirmat, joi, liderul PNL Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Președintele PNL a mai spus că opţiunea unui om referitor la referendumul pentru familie nu ar trebui să fie afectată de deciziile politice, ţinând de convingerile intime ale fiecăruia. El a adăugat că liberalii vor vota potrivit propriei conștiințe.

„Acest subiect nu este un subiect politic. Opţiunea unui om în favoarea familiei tradiţionale sau în defavoarea consfiinţirii Constituţiei a acestei definiri a familiei este o o opţiune de conştiinţă care ţine de convingerile intime ale fiecăruia. Orice decizie politică este neavenită pentru că din punctul meu de vedere fiecare membru al PNL trebuie să se plaseze faţă de acest referendum conform propriei sale conştiinţe. Resping categoric orice politizare a acestei teme. Faptul că încă nu s-a organizat acest referendum este vina exclusivă a coaliţiei majoritare care a blocat de un an de zile proiectul de lege de revizuire a Constituţiei în Senat”, a completat Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau în prima duminică a lui octombrie.

Acesta a adăugat că speră ca în aceeaşi perioadă să fie încheiate dezbaterile cu reprezentanţii societăţii civile şi cu toate părţile implicate pentru a avea un proiect care să reglementeze parteneriatul civil.

Întrebat dacă susţine posibilitatea dreptului de adopţie pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, Dragnea a răspuns: „Eu personal am o rezervă aici.”

Articole asemănătoare

Gorghiu: La multi ani, America! Happy 4th of July!

Lucy Ionesco

CONGRES PSD: Constantin Nita ii face concurenta lui Valeriu Zgonea la functia de presedinte executiv al PSD

Lucy Ionesco

Traian Basescu, declaratie dura despre Kovesi si Coldea

Ioana Badulescu