Ludovic Orban, inlocuit in grupul PNL din Camera Deputatilor
Politica

Orban: PNL trebuie sa devina un izvor de propuneri legislative care sa faca diferenta intre noi si partidul aflat la guvernare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbată, că după şase luni de guvernare PSD a oferit pelin şi ambrozie care produce alergii, deşi a promis că va curge lapte şi miere si le-a cerut parlamentarilor PNL să facă opoziţie „dură şi clară” în noua sesiune parlamentara. Mai mult, Orban a atras atentia ca PNL trebuie sa devina un izvor de propuneri legislative care „sa faca diferenta intre noi si partidul aflat la guvernare”.

“Sesiunea parlamentară care a început ieri este o sesiune parlamentară, după părerea mea, extrem de importantă pentru evoluţia României. Nu cred că în 27 de ani de democraţie a existat o situaţie atât de gravă aşa cum este situaţia de astăzi a României. Un partid politic a promis în campanie că vor curge râuri de lapte şi miere şi la şase luni după preluarea puterii nu numai că nu oferă lapte şi miere României, ci oferă pelin şi ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Neptun, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional.

Ludovic Orban a afirmat că, după Ordonanţa 13 şi după ce a validat sloganul „noaptea ca hoţii”, PSD are ca principală preocupare să ia cât mai multe piei de pe oamenii care produc în România.

“Această politică este o politică de distrugere economică. Uitaţi-vă la datele de pe primele şase luni şi veţi vedea dimensiunea dezastrului – creşterea deficitului balanţei comerciale cu peste 30%, existenţa unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scăderea investiţiilor pe totalul economiei investiţiilor private cu peste 12%, scăderea dramatică a investiţiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care să susţină investiţiile publice”, a spus Orban.

Orban le-a cerut parlamentarilor PNL ca în această sesiune parlamentară să fie „coloana vertebrală a opoziţiei” la măsurile propuse de PSD care” riscă să pună pe butuci economia românească”.

“În afară de opoziţia dură şi clară pe care o aştept din partea dumneavoastră ca şi parlamentari ai PNL trebuie să devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care într-adevăr să facă diferenţa între noi şi partidul de guvernământ, să arate ce fel de Românie ne dorim noi în comparaţie cu România coruptă, sărăcită în mod programat şi aflată într-o stare de dominaţie de tip feudal pe care o oferă partidul de guvernământ”, le-a transmis Orban parlamentarilor liberali.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbată, că autorităţile locale trebuie să beneficieze de o autonomie reală, afirmând că ordonanţa 28 trebuie modificată pentru că în nicio ţară civilizată un ministru nu poate să decidă „pe şestache” ce proiecte de investiţii să fie finanţate.

„Ne dorim o Românie care să se bazeze pe autorităţi locale puternice care să beneficieze de o autonomie reală, care să beneficieze de resursele necesare pentru a aplica politicile de dezvoltare, fără a fi obligate autorităţile locale să stea cu mâna întinsă la Guvern”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că trebuie să depună în Parlament proiecte de lege care să susţină această viziune.

„Proiectul de lege referitor la creşterea cotelor şi sumelor care se fac surse de venit la bugetele locale din impozitele pe venit şi pe TVA. Există proiectul de lege privitor la utilizarea redevenţelor nu numai ca surse de finanţare a bugetului de stat, ci finanţarea autorităţilor locale din localităţile unde există aceste exploataţii ale zăcămintelor subsolului – să se facă surse de venit la bugetele locale pentru că toate operaţiunile de ecologizare, toate operaţiunile de reparare a drumurilor pe care sunt transportate toate materialele trebuie suportate de autorităţile locale. şi ele trebuie să aibă resursele necesare din redevenţele pe care le plătesc companiile care exploatează bogăţiile subsolului”, a susţinut Orban.

Orban a spus că PNL trebuie să susţină „clar şi răspicat” transferul activelor deţinute de stat pe raza localităţilor, fie că sunt terenuri ale ADS, parcuri în administrarea Romsilva, clădiri sau de alte tipuri de active „prost administrate de stat”, care împiedică realizarea proiectelor de dezvoltare locală şi care ar putea să constituie un suport pentru comunităţile locale care să pună în practică toate proiectele de dezvoltare.

Liderul liberalilor afirmat că ordonanţa 28 trebuie modificată.

„Trebuie să modificăm ordonanţa 28 – nu există nicio ţară în lumea civilizată în care un ministru, pe şestache, să decidă ce proiecte de investiţii să fie finanţate în localităţile României. Trebuie schimbate radical procedurile care sunt folosite pentru alocarea fondurilor europene: proceduri clare, criteriile în baza cărora se stabilesc proiectele care urmează să fie finanţate, depolitizarea mecanismului de decizie în ceea ce priveşte alocarea resurselor de dezvoltare de la bugetul de stat către comunităţile locale”, a spus Orban.

Orban: PNL să ofere un răspuns la problemele din educaţie; Investiţiile sunt ţinute la graniţă

 

Stiri pe aceeasi tema

Carmen Dan: MAI va avea 6.000 de angajati noi in 2018. Imi doresc sa reusim sa acoperim deficitul urias pe care il avem

Ioana Badulescu

De ce Klaus Iohannis nu a fost in conflict de interese – Motivarea Curtii de Apel

Cristiana Petrariu Bota

Carmen Iohannis, o prezenta eleganta la intalnirea cu presedintele Portugaliei de la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult