Romania interzice activitatile care implica participarea a mai mult de 1.000 de persoane
Breaking News Social

Ordin de recrutare pentru rezidenti si studentii din anul 4 la Medicina, a anuntat Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, marți seară, mai multe măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Printre acestea se numără și un ordin de recrutare pentru rezidenți și studenții din anul 4 la Medicină.

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență:

Am emis ieri mai multe ordine.

Începând de mâine, 18 martie, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12.00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează.

Rezidenții în specialitățile medicină de internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la Serviciile Județene de Ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.

Rezidenții din alte specialități medicale decât cele enumerate până acum vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități.

În fiecare centru universitar vor fi recrutați studenți începând din anul 4 pe bază de voluntariat pentru camerele de gardă.

Am stabilit că Institutul Național de Sănătate Publică e autoritatea care centralizează analizele și investigațiile de coronavirus.

Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triaj medical la frontieră. Au fost instalate și în fața unor spitale, tot pentru triajul pacienților.

MApN prin alt ordin va folosi Spitalul Ana Aslan pentru tratarea celor cu forme ușoare și forme intermediare de coronavirus.

A fost activat Centrul Național de Conducere a Intervenției, într-o locație din fara Bucureștiuuli, care va coordona toate centrele județene. Acest centru va fi la dispoziția MAI pentru toate operațiunile de coordonare a intervenției.

Din datele de până acum au fost confirmate 217 cazuri de infecție, 3373 carantină, 18.000 izolare la domicliu.

Urmează să se emită și alte ordine și dispoziții pentru pregătirea județelor pentru a sprijini populația.

Stiri pe aceeasi tema

Rugaciunea parintelui Arsenie Boca

Cristiana Petrariu Bota

Invatamantul obligatoriu din Romania, la un pas sa fie extins de la 11 la 15 ani. EDU CER: Sa faci clasele a XI-a si a XII-a obligatorii este o eroare

Ioana Badulescu

O noua zi de proteste in Bucuresti si in tara. Cine va reprezenta STRADA la Cotroceni?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult