-0.5 C
România
8 decembrie 2023
Monitorul Oficial
Breaking NewsIT/Stiinta

Ordinul privind scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru IT-işti, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul care prevede scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salariu şi asimilate salariilor pentru IT-işti, inițiat de Ministerul Cercetării şi Digitalizării (MCID), a fost publicat în publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul prevede că atât angajaţii din instituţiile publice, cât şi cei din privat beneficiază în mod egal de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, transmite Știrile TVR.

Potrivit unui comunicat de presă al MCID, ordinul se aplică şi personalului angajat din instituţiile publice locale, iar scutirea de impozit se aplică pe întreaga perioadă în care angajatul desfăşoară efectiv activitatea de creare de programe pentru calculator.

Scutirea se aplică pentru întreaga durată a lunii, indiferent de durata efectivă de muncă, prevede ordinul.

Noul ordin prevede evaluarea periodică a angajaţilor din domeniul IT pentru a verifica îndeplinirea criteriilor de scutire de impozit.

De asemenea, ordinul aduce clarificări şi modificări importante care vin în sprijinul angajaţilor din domeniul IT din instituţiile publice. Scutirea de impozit, aplicabilitatea la nivel local şi clarificarea noţiunii de durată a aplicării scutirii reprezintă puncte-cheie care contribuie la transformarea digitală a României şi la dezvoltarea profesională a specialiştilor.

Related posts

Recomandari pentru masa de Paste. Conf. univ. dr. Maria Nitescu: Sarbatorile trebuie sa fie prilej de bucurie, nu de imbolnavire!

Lucy Ionesco

Guvernul Orban – O parte dintre ministri vor fi specialisti afiliati partidului. Urmeaza comasarea mai multor ministere

Lucy Ionesco

Noul Cod Silvic a fost promulgat de presedinte. Printre prevederi: Furtul de arbori intra sub incidenta penala indiferent de prejudiciu

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult