TRENURILE SOARELUI 2015: CFR pune in circulatie din 12 iunie, Trenurile Soarelui catre Litoral si Delta Dunarii
Social

Ordonanta care stabileste ca studentii pot calatori gratis cu trenul va fi modificata. Pentru cine se aplica de fapt gratuitatea

Ordonanta care stabileste ca studentii pot calatori gratis cu trenul ar putea suferi modificari substantiale. Ordonanta de Urgenta 2/2017, care prevede ca studentii pot calatori gratuit cu trenul in orice directie si ori de cate ori doresc incepand de la 1 februarie 2017, ar putea fi modificata de parlamentari astfel incat gratuitatea sa fie aplicata doar pe anumite distante si cu limita de varsta.

Modificarile propuse de parlamentari se afla in lucru in comisiile permanente din Senat. Principalele modificari vizeaza distanta pe care se ofera gratuitatea si varsta pana la care studentii pot beneficia de calatoria gratuita cu trenul. O alta modificare face referire la introducerea gratuitatii sipentru elevii din clasele IX-XII.

Astfel, in comisia de Buget doi senatori au propus ca gratuitatea se se aplice doar „pe distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant la care frecventeaza cursurile„. O alta modificare prevede ca gratuitatea sa fie aplicata si elevilor din clasele IX-XII. Ambele amendamente au fost admise.

O alta modificare adoptata in comisia pentru munca prevede ca de gratuitate beneficiaza doar studentii „cu varsta de pana la 35 de ani” (textul initial nu impunea limita de varsta). Ordonanta trebuie sa treaca si prin comisia de invatamant a Senatului.

Vezi aici si alte informatii utile pentru elevi si studenti

Stiri pe aceeasi tema

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, testat pozitiv la noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Medicina moderna recunoaste meritul rugaciunilor in cazul unor vindecari miraculoase

Delia Ion

AFINE – Tratament din natura. La ce boli sunt benefice afinele

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult