Ordonanta privind accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave, aprobata in sedinta de Guvern
Social

Ordonanta privind accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave, aprobata in sedinta de Guvern

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, o ordonanta de urgenta privind accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu. Ordonanta face referire afectiuni oncologice, boli grave, boli rare, hepatita C, afectiuni cardiovasculare sau scleroza multipla.

“Prin acest act normativ se asigura accesul pacientilor cu afectiuni grave, adica oncologice, boli grave, boli rare, hepatita C, afectiuni cardiovasculare sau scleroza multipla la toate medicamentele destinate unei indicatii terapeutice in concordanta cu starea sanatatii pacientilor, si nu la un singur medicament, asa cum era reglementat pana-n acest moment”, a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria, precizand ca ordonanta a fost adoptata la propunerea Ministerului Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a adaugat ca “la baza incheierii contractelor cost-volum-rezultat vor sta mecanisme distincte de tip progresiv, fie pacient – volume, fie cost efectiv pe pacient cu rezultat medical”.

“Se asigura astfel predictibilitatea costurilor atat pentru bugetul Fondului National de Asigurari Sociale de Sanatate, cat si pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata. Pentru pacienti nu va exista nicio contributie personala, diferenta dintre pretul de comercializare si costul efectiv pe pacient se va datora de catre detinatorii de autorizatie de punere pe piata cu titlu de contributie trimestriala”, a mai declarat Nelu Barbu.

Premierul Viorica Dancila se intalneste, astazi, cu manageri de spitale pentru discutii pe tema problemelor legate de salariile angajatilor din sanatate.

Stiri pe aceeasi tema

Vlad Telea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, a murit. Andrei Galut, solistul trupei, este in stare grava la spital

Cristiana Petrariu Bota

Ambasadorul SUA Hans Klemm si sotia sa, Mari, au vizitat manastirile din Bucovina

Cristiana Petrariu Bota

Asociatia pentru Protectia Pacientilor: Pacientii neasigurati care merg la Urgenta ar trebui sa plateasca sau sa fie trimisi in ambulatorii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult