Economie

Otelul si influenta asupra nivelului mobilitatii omenirii

Piata auto se bazeaza in proportie de 12% pe prezenta otelului in structura automobilelor produse. Calitatea acestuia, asa cum este cea oferita de https://metinvestholding.com/ro, contribuie la o mai buna mobilitate a omenirii, asigurand in acelasi timp si un nivel sporit de siguranta. Perioada 1950-2019 a insemnat o crestere masiva la nivelului productiei de otel brut (189 de milioane de tone in 1950 si pana la 1869 de milioane de tone in 2019).

Cantitatea de otel folosit pentru o masina, in medie, ajunge pana la 900 kg (iar in 2017 au fost produse 97 de milioane de automobile la nivel global). Prezenta otelului echivaleaza cu un plus la capitolul siguranta, numai ca viitorul pare sa fie al masinilor electrice, care se bazeaza pe o structura usoara. In ce masura otelul contribuie la cresterea nivelului de mobilitate a omenirii, avand in vedere acest considerent?

Automobilul viitorului – cand otelul intalneste tehnologia!

Trendurile de pe piata auto pentru anii ce urmeaza sunt rezultatul unei evolutii bazate pe raportarea la nevoile curente ale consumatorilor. In anul 2009, acestia isi doreau automobile care sa fie sigure, ceea ce inseamna prezenta otelului de calitate in structura autovehiculelor. 2012 a venit cu o modificare a necesitatilor consumatorilor care se orientau catre confort si costuri de achizitie scazute pentru masini.

Ulterior, in 2017, accentul s-a pus pe dezvoltarea unor solutii de transport care sa ofere un nivel de autonomie cat mai ridicat, pastrandu-se siguranta inainte de toate. Anul 2019 a conturat si mai bine raporturile pe piata auto, clientii dorindu-si masini sigure (50% dintre acestia nu au incredere in automobilele care sunt construite din materiale usoare, ci se bazeaza pe cele care includ otel in structurile lor).

In 2017, nivelul celor care considerau masinile construite din alte aliaje decat otelul ca prezentand un pericol mai ridicat in ceea ce priveste siguranta era de 74%. Europenii, de exemplu, cred ca din acest punct de vedere, perspectiva cresterii ponderii tehnologiei in dauna sigurantiei nu reprezinta o evolutie pozitiva pe piata masinilor electrice si hibrid.

O combinatie intre proprietatile otelului (de exemplu, rezistenta ridicata in timp care creste posibilitatea de folosire a unei masini pentru o perioada de timp mai indelungata) si noile tehnologii din domeniul auto poate conduce la crearea unui automobil capabil sa fie atat sigur, cat si avantajos din punct de vedere a mobilitatii. Formabilitatea si rezistenta otelului se poate transpune in crearea unor masini capabile sa-si creasca nivelul de absorbtie a socurilor in cazul accidentelor.

Desigur, provocarea cu care se confrunta producatorii de top din industria producatoare de otel este de a identifica acele tipuri de otel care sa fie mai usoare, pastrandu-si in acelasi timp capacitatea de rezistenta. Totodata, dat fiind faptul ca este vorba despre un trend orientat catre autovehicule electrice (nepoluante), modelele de otel cu granulatie fina sunt mai mult decat necesare pentru motoarele care se bazeaza pe acest tip de material. De exemplu, masinile complet electrice utilizeaza intre 40 si 100 de kg de otel cu granulatie fina.

Evolutia cererii de otel in industria auto se va baza in mod exclusiv pe preferintele consumatorilor si pe nevoile acestora in materie de siguranta, fiabilitate, design si alte caracteristici ale viitorului lor automobil. Producatorii de otel trebuie sa-si adapteze strategiile de viitor la tendintele pietei si sa caute de fiecare data acele modele de otel care sa le ofere maximul de avantaje pe termen lung.

 

Related posts

Impozitul pe venit global are rolul de a scoate mica evaziunea la lumina. Fiecare gospodarie din Romania va completa o declaratie de venit global

Ioana Badulescu

LEGEA SALARIZARII: Prevederi din noua lege a salarizarii, ce va fi elaborata pana la 1 octombrie 2015

Delia Ion

BNR, despre acordul pe Codul Fiscal: Masurile, daca nu apar noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult