-4.6 C
România
23 ianuarie 2022
Ovidiu Anton, interviu DW despre excluderea de la Eurovision: Toata munca mea a fost batjocorita. Am de suferit atat ca imagine, cat si financiar si moral
Breaking News

Ovidiu Anton, interviu DW despre excluderea de la Eurovision: Toata munca mea a fost batjocorita. Am de suferit atat ca imagine, cat si financiar si moral

Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit sa reprezinte Romania la concursul international Eurovision 2016, considera ca decizia luata de European Broadcasting Union (EBU) de excludere a Romaniei din competitie este una nedreapta, care i-a adus prejudicii atat la capitolul imagine, cat si financiar si moral. Toata munca a fost batjocorita, considera Ovidiu Anton intr-un interviu exclusiv acordat pentru Deutsche Welle. 

Totodata, Ovidiu Anton a scris in urma cu cateva ore pe pagina sa de Facebook doua mesaje extrem de critice vizavi de decizia EBUsi concursul Eurovision 2016.

„Cariera mea … viitorul meu… monede de schimb sau gaj… moment of silence… fight for the truth! Va multumesc tuturor!”, a scris Ovidiu Anton.

„Dupa emisiunea de aseara aflam ca practic TVR nu poate intra in insolventa, TVR nu e data afara din EBU :))) mai au vreo luna sanse, ce e cert e doar ca Ovidiu Anton nu va canta acolo unde si-a CASTIGAT DREPTUL. Interesant, nu?”, a adaugat Ovidiu Anton cateva ore mai tarziu.

TVR are o datorie de 16 milioane franci elvetieni (14,5 milioane de euro) catre European Broadcasting Union (EBU), iar din acest motiv Romania a fost exclusa din EBU, iar Ovidiu Anton, reprezentantul Romaniei la Eurovision, nu mai poate participa la finala de la Stockholm.

DW: Te-ai fi pregătit deja să pleci la Stockholm, dacă nu te aflai în această situație absurdă?
Ovidiu Anton: Eu mă pregătesc pentru Stockholm de pe 6 martie, de când am câștigat finala națională. Pentru mine, tot acest timp, inclusiv cel dedicat selecției naționale – adică de la începutul anului – îl consider timp dedicat Eurovision-ului. Iar vestea aceasta, venită chiar înainte cu o săptămână – zece zile de deplasarea la Stockholm mi se pare o nedreptate la adresa mea. Indiferent de ceea ce era corect față de TVR sau față de datorii, trebuia luată decizia în așa fel încât să nu mă afecteze pe mine. Toată munca mea și tot timpul alocat, sentimentele, stresul meu au fost practic batjocorite de deciziile unora.

DW: Ce înseamnă situația aceasta pentru cariera ta, în general? Ai avut deja ocazia să-ți promovezi piesa la nivel internațional. Consideri că îți aduce un prejudiciu de imagine faptul că nu mai poți participa în finala de la Stockholm?

Ovidiu Anton: Bineînțeles că este un prejudiciu. Este un vis, pe care mi l-am realizat eu. Iar ei mi l-au interzis. Nu știu cine sunt ei, pentru că nu știu cui să atribui această vină, însă eu mi-am câștigat dreptul la visul meu, vis care însemna internaționalizarea piesei mele, pentru că eu sunt și autorul. Deci vorbim de cariera mea și de drepturile mele de autor, de drepturile mele de imagine, de publicitate, de expunere în atâtea țări. O expunere, pe care eu mi-am câștigat-o și care nu se mai realizează, deși am dreptul la ea. Nu se mai realizează, ceea ce îmi aduce mie un prejudiciu imens. Nu mai spun prejudiciul pe care mi-l aduce faptul că am fost pus în această ipostază de umilit al neplăților sau al eliminării tardive și nepotrivite total, ca moment de decizie. Eu, practic, sunt văzut ca un paria al Europei, un paria al artiștilor, pentru că sunt dat afară într-un moment, în care toți se pregătesc să plece acolo, toți care au câștigat, la fel cum am câștigat și eu.

DW: Cu siguranță nu te vede pe tine nimeni vinovat pentru această situație.
Ovidiu Anton: Nu știu cine este vinovat. Voi căuta ulterior să văd exact în ce direcție se duce această vină. Momentan nu contează cine este vinovat, contează că doar eu sunt cel care are de pierdut și cu siguranță eu nu am nicio vină. Eu doar mi-am câștigat dreptul să fiu acolo. Vina o vor decide oamenii competenți. Eu sunt un artist și un muzician. Eu știu să cânt și să compun muzică. Eu știu să transmit sentimente și să umplu inimile oamenilor cu mesajul meu. Eu asta voi face în continuare. De partea legală se va ocupa cu siguranță cineva în măsură. Nu cred că doar o singură parte poate fi învinovățită.

Rezultatul final este că eu am avut de suferit atât ca imagine cât și financiar și moral. Iar timpul, pe care eu l-am investit în acest Eurovision, stresul, sentimentele și tot factorul emoțional sunt cele mai valoroase. Am dăruit luni din viață. Nu mai vorbesc cum m-a afectat stresul ulterior acestei decizii. Eu sunt un om puternic. Nu sunt genul de om care după o astfel de știre se va duce și își va tăia venele sau se va îneca în alcool sau se va umple de droguri și va lua o supradoză. Eu nu sunt așa. Dar asta nu înseamnă că nu sufăr. Fiecare reacționează diferit. Pot să fac față acestei dureri, dar asta nu însemnă că nu mă afectează.

DW: Chiar dacă persoane competente în domeniu vor lua măsuri de natură juridică, tu ești cel care trebuie să dea undă verde unor astfel de demersuri.
Ovidiu Anton: Nu mă grăbesc, însă cu siguranță vreau ca cei responsabili să plătească.

DW: Te gândești să participi la Eurovision pentru altă țară, în viitor?
Ovidiu Anton: Nu. Nu vreau să mai particip la nicio activitate care are vreo legătură cu Eurovision-ul.

Stiri pe aceeasi tema

Val de frig peste Romania. ANM anunta ploi si vreme in racire, la munte a cazut prima ninsoare

Ioana Badulescu

Telemedicina a fost reglementata oficial de Guvern, OUG 196/2020 a fost publicata deja in Monitorul Oficial

Ioana Badulescu

Marturii din infernul Colectiv: Nu a fost nimeni atat de rapid ca focul. Cineva a incercat sa-l stinga cu o bere

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult