7.8 C
România
28 septembrie 2022
Tabloul demografic arata ca Romania a pierdut din migratie, anul trecut, echivalentul unui oras cat Onesti.
Economie

Pachetul national anti-saracie nu rezolva problema locurilor de munca. Analiza de Sorin Dinu

Pachetul national anti-saracie lansat, saptamana trecuta de Guvernul condus de Dacian Ciolos nu rezolva problema locurilor de munca si de stimulare a economiei, considera analistul economic Sorin Dinu, intr-o analiza publicata pe site-ul Romania Libera.

Analistul economic Sorin Dinu afirmă însă că acest plan nu abordează chestiunile fundamentale care generează sărăcia, ci reprezintă doar o rezolvare pe termen scurt a nevoilor unor pături sărace. Sorin Dinu susţine că principalele măsuri eficiente sunt stimularea economiei şi crearea de cât mai multe locuri de muncă.

„Acest pachet anti-sărăcie este mai degrabă un program de combatere a efectelor sărăciei, nu anti-sărăcie, şi o modalitate prin care, folosind resurse bugetare europene sau naţionale, se creează nişte facilităţi pentru persoanele aflate în această situaţie. Din păcate, problema este combaterea sărăciei pe termen lung, pornind de la fundamentele sărăciei. Unul dintre obiectivele europene este creşterea ratei de ocupare a populaţiei până la 70%. Creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă înseamnă, desigur, crearea de locuri de muncă”, sustine Sorin Dinu.

Citeste si: Locuri de munca la cel mai mare operator de telecom din Romania

Analistul economic a tinut sa sublinieze, pentru Romania Libera, ca „noi nu avem o economie care creează locuri de muncă”.

Printre măsurile pe care le-a propus Executivul se numără: creşterea ratei ocupării populaţiei de 20-64 de ani la 70%; 2% din PIB pentru investiţii în cercetare-dezvoltare; reducerea ratei părăsirii timpurii a şcolii la 11,3%, în anul 2020; scăderea numărului celor aflaţi în risc de sărăcie cu cel puţin 580.000.

În planul guvernamental se vorbeşte despre măsuri active de ocupare, antreprenoriat rural, urban şi social. Pentru cei care depăşesc 65 de ani, Cabinetul Cioloș introduce noţiunea de “promovare a îmbătrânirii ­active”.

Related posts

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,25 miliarde euro in primele 6 luni, datoria publica a crescut cu peste 9%

Lucy Ionesco

Restructurari la CNADNR, CFR si Metrorex, anuntate de Ministerul Transporturilor

Lucy Ionesco

Programul Prima Casa se afla in analiza Guvernului. Proiectul PSD „O familie, o casa” este neinteresant pentru liberali

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult