5.8 C
România
26 noiembrie 2021
Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei
Social

Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei

Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei, anunta ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu. Intr-o postare pe Facebook, Vlad Voculescu precizeaza ca aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale vor fi contactati anual pentru a raspunde la intrebari privind exprienta din spital.

„Incepand cu saptamana viitoare, pacientii vor putea evalua experienta in spitale prin noul mecanism de masurare a satisfactiei, prin SMS si formular web. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale. Un esantion relevant de pacienti selectati aleatoriu la nivelul fiecarui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va contine un set de intrebari simple”, sustine Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii mai precizeaza ca SMS-ul de raspuns va fi gratuit pentru pacienti, iar raspunsul acestora va fi anonimizat si apoi inregistrat intr-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sanatatii de catre Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale (STS).

Poti citi si: In Romania nu boala te ucide, ci sistemul! Problemele grave din sanatate raman nerezolvate

Pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical si interactiunea cu medicii si asistentii

Redam mai jos mesajul integral al lui Vlad Voiculescu.

„7.4 din 10 este gradul de satisfactie al pacientilor din Franta, spre deosebire de 9.8 din 10 la noi. Asta pentru ca in acest moment, masurarea satisfactiei pacientilor se bazeaza pe formulare tiparite care sunt completate de pacienti in timpul internarii, iar apoi introduse intr-un sistem centralizat de catre angajatii spitalului. Aceasta metodologie distorsioneaza rezultatele si nu ofera o situatie reala a experientei pacientului in spital.

Incepand cu saptamana viitoare, pacientii vor putea evalua experienta in spitale prin noul mecanism de masurare a satisfactiei, prin SMS si formular web.

Vor fi contactati anual aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale. Un esantion relevant de pacienti selectati aleatoriu la nivelul fiecarui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va contine un set de intrebari simple referitoare la: calitatea servicilor medicale, curatenia din spital, interactiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de conditionare a actului medical.

Raspunsul pacientilor va fi anonimizat si apoi inregistrat intr-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sanatatii de catre Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale (STS). SMS-ul de raspuns va fi gratuit pentru pacienti.

Situatia rezultata din centralizarea datelor si analiza acestora va fi publicata trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sanatatii si dezvoltat de GovITHub”. 

Stiri pe aceeasi tema

AUDIERI DNA IN DOSARUL COLECTIV. Angajati ISU, banuiti de coruptie

Cristiana Petrariu Bota

Medici romani, in frunte cu Raed Arafat, au participat in Palestina la al II-lea Congres medical palestiniano-roman organizat de AMFPR

Ioana Badulescu

Carmen Marinescu, presedinta Tribunalului Olt, retinuta pentru luare de mita de la o ruda a lui Bercea Mondial

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult