-0.6 C
România
14 ianuarie 2022
PAPA FRANCISC VIZITA ROMANIA
Social

PAPA FRANCISC ar putea vizita Romania anul viitor

PAPA FRANCIS VIZITA IN ROMANIA. In ultimele luni s-a vorbit de mai multe ori despre o posibila vizita in Romania a Papei Francisc, actualul Suveran Pontiv, insa pana in prezent nu au aparut date concrete care sa clarifice daca aceasta este o informatie despre un plan concret care se va realiza sau doar un zvon.

PAPA FRANCIS VIZITA IN ROMANIA.Ion Robu, mitropolitul romano-catolic de Bucuresti, a tinut sa aduca unele precizari in aceasta problema, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri, 5 mai, la Cluj-Napoca. Robu a spus ca Papa Francisc a fost invitat in Romania de Conferinta Episcopilor Catolici, de Presedintia Romaniei dar si de Patriarhie.

PAPA FRANCIS VIZITA IN ROMANIA.Fara a oferi date concrete, mitropolitul romano-catolic s-a aratat totusi optimist in legatura cu un raspuns pozitiv venit din partea Suveranului Pontif la invitatiile transmise de oficiali de la noi din tara, Ioan Robu amitand ca o vizita in Romania a Papei Francis este foarte posibil sa se realizeze pe parcursul anului 2018.

„Nu avem detalii deosebite, Sfantul Parinte a fost invitat din partea Conferintei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Presedintiei si suntem informati ca si Patriarhia, Patriarhul Romaniei i-a trimis vorba Sfantului Parinte ca este asteptat in Romania. Asa incat nu stim cand va veni, dar suntem aproape siguri ca va veni anul viitor. Am putea sa vedem legatura care exista intre vizita Papei si beatificarea episcopilor greco-catolici pentru ca nu stim cand va veni Sfantul Parinte, dar credem ca va fi de acord Suveranul Pontif sa faca aceasta beatificare odata cu vizita in Romania. Eventualele intarzieri in procesul de pregatire a beatificarii la Roma pot fi grabite daca vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce inseamna proces de beatificare sa fie facut intr-un timp mai scurt”, a spus arhiepiscopul Robu, scrie Mediafax.ro.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, a declarat la randul sau in aceeasi conferinta de presa ca beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici va avea loc „cat de curand”.

„Pana cand nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este in lucru, este vorba despre 7 episcopi, nu de unul, si este foarte complexa, atata timp cat mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Pana nu se incheie aceasta parte nu putem face o previziune. Toti 7 vor fi la pachet”, a spus PS Florentin Crihalmeanu.

Arhiepiscopul Ioan Robu a participat in perioada 3 – 5 mai la Cluj-Napoca la Conferinta Episcopilor Catolici din Romania, unde au fost abordate teme de larg interes, intre care vizita Sfantului Parinte Papa Francisc in Romania sau sfintirea Catedralei din Piata Cipariu din Cluj-Napoca, dedicata Martirilor si Marturisitorilor secolului al XX-lea.

De asemenea, s-a discutat despre pregatirea momentului beatificarii Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frentiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Balan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie si Tit Liviu Chinezu, episcopi morti in faima de martiri sub regimul comunist intre anii 1950-1970.

La Conferinta Episcopilor Catolici au participat 15 episcopi din toate diecezele si eparhiile din tara, romano si greco-catolice, episcopul romano-catolic de Chisinau, Anton Cosa, precum si arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nuntiul Apostolic in Romania si Republica Moldova.

Stiri pe aceeasi tema

Rovinieta pentru autovehicule de peste 3,5 tone se dubleaza, urmand a avea un pret de 600 de euro

Ioana Badulescu

Zboruri anulate pe Aeroportul Otopeni din cauza conditiilor meteo, probleme sunt si la o cursa Blue Air din Amsterdam

Ioana Badulescu

Persoanele cu varsta de pensionare pot cumpara vechime, daca nu au stagiu complet de cotizare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult