Papa Francisc face apel la mass-media sa nu mai dezinformeze si le cere jurnalistilor sa evite coprofilia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 8, 2016 17:14

Papa Francisc face apel la mass-media sa nu mai dezinformeze si le cere jurnalistilor sa evite coprofilia

Papa Francisc a facut apel la mass-media sa nu mai dezinformeze opinia publica si le-a cerut jurnalistilor in termeni foarte duri sa evite coprofilia. Papa Francisc a adus in atentie efectul extrem de nociv pe care il au stirile false raspandite de jurnalisti, pe care ii acuza ca se axeaza pe scandaluri si subiecte inventate.

“Dezinformarea e probabil cel mai rau lucru pe care il poate face mass-media”, a spus suveranul pontif, care a folosit un termen foarte de dur transmitandu-le jurnalistilor sa nu mai raspandeasca stiri false ca sa evite coprofilia (o stare morbida in care bolnavul se complace in murdarie de excremente), potrviti The Guardian.

Papa Francisc a spus ca “cei care citesc sau urmaresc informatiile neadevarate risca sa se comporte precum coprofagii, oamenii care mananca fecale”. Suveranul pontif si-a cerut scuze pentru terminologie, insa a subliniat ca termenul este relevant.

“Cred ca mass-media trebuie sa fie clara, foarte transparenta si sa nu cada – fara jignire – in boala numita coprofilie, iar asta inseamna sa transmita mereu despre scandaluri, lucruri urate, chiar daca sunt adevarate. Iar cum oamenii au o inclinatie catre coprofilie, mult rau se mai face.Nu tot ce citim pe Facebook e adevarat. Stirile false si exagerarile au umplut retelele, dar cine e vinovat?”, a mai spus Papa Francisc.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.