1.8 C
România
24 noiembrie 2020
Papa Francisc
Externe

Papa Francisc face apel la mass-media sa nu mai dezinformeze si le cere jurnalistilor sa evite coprofilia

Papa Francisc a facut apel la mass-media sa nu mai dezinformeze opinia publica si le-a cerut jurnalistilor in termeni foarte duri sa evite coprofilia. Papa Francisc a adus in atentie efectul extrem de nociv pe care il au stirile false raspandite de jurnalisti, pe care ii acuza ca se axeaza pe scandaluri si subiecte inventate.

„Dezinformarea e probabil cel mai rau lucru pe care il poate face mass-media”, a spus suveranul pontif, care a folosit un termen foarte de dur transmitandu-le jurnalistilor sa nu mai raspandeasca stiri false ca sa evite coprofilia (o stare morbida in care bolnavul se complace in murdarie de excremente), potrviti The Guardian.

Papa Francisc a spus ca „cei care citesc sau urmaresc informatiile neadevarate risca sa se comporte precum coprofagii, oamenii care mananca fecale”. Suveranul pontif si-a cerut scuze pentru terminologie, insa a subliniat ca termenul este relevant.

„Cred ca mass-media trebuie sa fie clara, foarte transparenta si sa nu cada – fara jignire – in boala numita coprofilie, iar asta inseamna sa transmita mereu despre scandaluri, lucruri urate, chiar daca sunt adevarate. Iar cum oamenii au o inclinatie catre coprofilie, mult rau se mai face.Nu tot ce citim pe Facebook e adevarat. Stirile false si exagerarile au umplut retelele, dar cine e vinovat?”, a mai spus Papa Francisc.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson efectueaza o vizita in Romania

Ioana Badulescu

Coronavirus: Italia a raportat 651 de decese in ultimele 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Familii intregi au murit in accidentul aviatic din Iran. Imagine dramatica cu un cuplu de suedezi si copiii lor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult