Papa Francisc
Externe

Papa Francisc face apel la mass-media sa nu mai dezinformeze si le cere jurnalistilor sa evite coprofilia

Papa Francisc a facut apel la mass-media sa nu mai dezinformeze opinia publica si le-a cerut jurnalistilor in termeni foarte duri sa evite coprofilia. Papa Francisc a adus in atentie efectul extrem de nociv pe care il au stirile false raspandite de jurnalisti, pe care ii acuza ca se axeaza pe scandaluri si subiecte inventate.

„Dezinformarea e probabil cel mai rau lucru pe care il poate face mass-media”, a spus suveranul pontif, care a folosit un termen foarte de dur transmitandu-le jurnalistilor sa nu mai raspandeasca stiri false ca sa evite coprofilia (o stare morbida in care bolnavul se complace in murdarie de excremente), potrviti The Guardian.

Papa Francisc a spus ca „cei care citesc sau urmaresc informatiile neadevarate risca sa se comporte precum coprofagii, oamenii care mananca fecale”. Suveranul pontif si-a cerut scuze pentru terminologie, insa a subliniat ca termenul este relevant.

„Cred ca mass-media trebuie sa fie clara, foarte transparenta si sa nu cada – fara jignire – in boala numita coprofilie, iar asta inseamna sa transmita mereu despre scandaluri, lucruri urate, chiar daca sunt adevarate. Iar cum oamenii au o inclinatie catre coprofilie, mult rau se mai face.Nu tot ce citim pe Facebook e adevarat. Stirile false si exagerarile au umplut retelele, dar cine e vinovat?”, a mai spus Papa Francisc.

Stiri pe aceeasi tema

Italia a prelungit starea de urgenta pana in ianuarie 2021, purtarea mastii a devenit obligatorie

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ungariei a dat ordin sa se construiasca o linie de aparare la granita cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

O rezolutie a Parlamentului European, votata la Strasbourg, cere statelor membre aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult