PAPA FRANCISC
Externe

Papa Francisc: Sufletele oamenilor cu pacate multe nu merg in iad!

Papa Francisc a facut o declaratie surprinzatoare in cadrul unui interviu acordat citidianului italian La Repubblica. Suveranul pontif a exclus posibilitatea existentei iadului, ca loc de pedeapsa pentru sufletele celor pacatosi: „Nu exista niciun iad in care sufletele pacatosilor sunt condamnate sa sufere pentru eternitate”.

Seful bisericii catolice si-a completat insa declaratia afirmand ca, spre deosebire de sufletele oamenilor care se caiesc si care se alatura divinitatii pentru contemplare, sufletele celor care nu s-au cait de-a lungul vietii pentru pacatele comise dispar.

„Iadul nu exista – ceea ce exista este disparitia sufletelor pacatoase”, a mai spus papa Francisc.
Liderul de la Vatican a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţa si religie si care beneficiaza de un acces special la conducatorul Bisericii Catolice.

In trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusa sub semnul intrebarii, in special dupa ce Eugenio Scalfari, in varsta de 93 de ani, a recunoscut ca nu a folosit niciodata un reportofon in timpul realizarii interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plans niciodata despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat sa ii acorde interviuri.

Related posts

Nadal l-a invins pe Federer si s-a calificat in finala Turneului Campionilor

Bogdan

Greva la metroul din Londra, in statiile de autobuz a fost haos luni dimineata

Delia Ion

Italia devine zona rosie pe perioada sarbatorilor, este interzisa deplasarea intre regiuni

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult