14.2 C
România
19 octombrie 2021
PAPA FRANCISC
Social

Papa Francisc va adresa un mesaj credinciosilor la Catedrala Mantuirii Neamului pe 31 mai, in prima zi a vizitei in Romania

Papa Francisc va vizita Catedrala Mantuirii Neamului cel mai probabil in 31 mai, in prima zi a vizitei sale in Romania. Din acest locas va rosti un mesaj, alaturi de Patriarhul Daniel, iar publicul va putea asista la toate aceste ceremonii, a declarat joi pentru HotNews purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Banescu a precizat ca deocamdata nu au fost stabilite toate detaliile programului, dar vizita Papei la Palatul Patriarhal si la Catedrala Mantuirii Neamului va fi in 31 mai, in ziua sosirii in Romania.

Papa Francisc va fi primit de Patriarhul Daniel in Palatul Patriahal, chiar in sala in care a fost primit si Papa Ioan Paul al II-lea, in 1999, iar dupa aceasta intalnire se va merge la Catedrala Mantuirii Neamului, unde va fi acces public.

„Vor vorbi inclusiv Papa si Patriarhul, vor fi rostite rugaciuni si vor fi cantari pascale, fiind imediat dupa Paste, dar nu va fi o liturghie. Catedrala va fi deschisa in acea zi, iar oamenii vor putea asista la ceremonii”, a mai afirmat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane”, Vasile Banescu.

El a mai spus ca se ia in calcul montarea unor monitoare in afara bisericii, pe care oamenii sa poata urmari ceremoniile, asa cum s-a intamplat si la sfintirea Catedralei, dar ca deocamdata nu au fost puse la punct toate detaliile.

In ceea ce priveste stadiul lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, purtatorul de cuvant al Patriarhiei a spus ca la acest moment lucrarile continua si sunt concentrate la nivelul acoperisului turlelor, cu un numar de muncitori simtitor mai mic, pentru ca nu mai este nevoie de atatia oameni, ingustandu-se campul de lucru.

El a explicat ca accentul cade de acum inainte pe pictura interioara, care va fi exclusiv in mozaic, iar dupa finalizarea intregii picturi va fi o a doua slujba de sfintire a catedralei. Banescu a estimat ca intreaga pictura interioara va fi finalizata in cel putin trei ani, dar nu a putut face o estimare a costurilor, precizand ca pana acum au fost cheltuite 105 milioane de euro.

Papa Francisc va face o calatorie apostolica in Romania in perioada 31 mai – 2 iunie. Papa Francisc va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc. Este al doilea Papa care vine in vizita in Romania, dupa Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la Bucuresti in mai 1999.

Stiri pe aceeasi tema

Romulus Ionita, analist politic si jurnalist, a murit la varsta de 79 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Loteria Romana va fi evaluata de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Prima zi de primavara este cea de Dragobete, 24 februarie

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult