PAPA FRANCISC
Externe

Papa Francisc va vizita Casa Alba pe 23 septembrie

Oficialii americani au confirmat faptul ca Papa Francisc va face o oprire la Casa Alba pentru a se intalni cu presedintele Barack Obama, pe 23 septembrie, in cadrul vizitei pe care o va face in Statele Unite ale Americii pentru Ziua Mondiala a Familiilor. Presedintele si prima doamna il vor primi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Casa Alba in ziua de miercuri, 23 septembrie”, se spune intr-o declaratie din 26 martie, data de secretarul de presa al Casei Albe.

„In timpul vizitei, presedintele si Papa vor continua dialogul pe care l-au inceput la vizita presedintelui in Vatican, din martie 2014, asupra valorilor si angajamentelor comune pe o paleta larga de teme, incluzandu-se grija pentru marginalizati si pentru saraci; cresterea oportunitatilor economice pentru toti; slujirea ca buni administratori a mediului; protejarea minoritatilor religioase si promovarea libertatii religioase in lume;  primirea si integrarea imigrantilor si refugiatilor in comunitatile noastre” se arata in comunicat.

Anul trecut Papa Francisc a confirmat oficial faptul ca va vizita SUA pentru Ziua Mondiala a Familiilor, in Philadelphia, in septembrie 2015.

Acest eveniment – Ziua Mondiala a Familiilor – a fost fondat de Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea si se desfasoara la trei ani.

La intalnirea din Philadelphia, care va avea loc intre 22 şi 27 septembrie, se asteapta participarea a circa un milion de persoane.

Articole asemănătoare

Premierul desemnat al Republicii Moldova s-a retras, s-a facut o noua nominalizare

Lucy Ionesco

SONDAJ ALEGERI MAREA BRITANIE. Britanicii sunt de parere ca Brexit a fost o decizie gresita

Ioana Badulescu

„Cosmar in Barcelona”. El Pais: Uneori istoria nu se repeta ca o farsa, asa cum credea Marx, ci ca un cosmar; acest lucru se intampla acum in Catalonia

Ioana Badulescu