PAPA FRANCISC
Externe

Papa Francisc va vizita Casa Alba pe 23 septembrie

Oficialii americani au confirmat faptul ca Papa Francisc va face o oprire la Casa Alba pentru a se intalni cu presedintele Barack Obama, pe 23 septembrie, in cadrul vizitei pe care o va face in Statele Unite ale Americii pentru Ziua Mondiala a Familiilor. Presedintele si prima doamna il vor primi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Casa Alba in ziua de miercuri, 23 septembrie”, se spune intr-o declaratie din 26 martie, data de secretarul de presa al Casei Albe.

„In timpul vizitei, presedintele si Papa vor continua dialogul pe care l-au inceput la vizita presedintelui in Vatican, din martie 2014, asupra valorilor si angajamentelor comune pe o paleta larga de teme, incluzandu-se grija pentru marginalizati si pentru saraci; cresterea oportunitatilor economice pentru toti; slujirea ca buni administratori a mediului; protejarea minoritatilor religioase si promovarea libertatii religioase in lume;  primirea si integrarea imigrantilor si refugiatilor in comunitatile noastre” se arata in comunicat.

Anul trecut Papa Francisc a confirmat oficial faptul ca va vizita SUA pentru Ziua Mondiala a Familiilor, in Philadelphia, in septembrie 2015.

Acest eveniment – Ziua Mondiala a Familiilor – a fost fondat de Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea si se desfasoara la trei ani.

La intalnirea din Philadelphia, care va avea loc intre 22 şi 27 septembrie, se asteapta participarea a circa un milion de persoane.

Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul din Marea Britanie a abrogat suprematia dreptului european in Regat

Delia Ion

Der Spiegel: Italia este prea mare pentru a esua. Dar in acelasi timp, Italia este prea mare pentru a fi salvata

Ioana Badulescu

Andrew Noble, noul ambasador al Marii Britanii in Romania, a vorbit perfect in limba romana la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate: Am stat 3 ani la Bucuresti, din 1983 pana in 1986. Ma bucur sa ma reintorc

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult