16.8 C
România
23 octombrie 2020
PAPA FRANCISC
Externe

Papa Francisc va vizita Casa Alba pe 23 septembrie

Oficialii americani au confirmat faptul ca Papa Francisc va face o oprire la Casa Alba pentru a se intalni cu presedintele Barack Obama, pe 23 septembrie, in cadrul vizitei pe care o va face in Statele Unite ale Americii pentru Ziua Mondiala a Familiilor. Presedintele si prima doamna il vor primi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Casa Alba in ziua de miercuri, 23 septembrie”, se spune intr-o declaratie din 26 martie, data de secretarul de presa al Casei Albe.

„In timpul vizitei, presedintele si Papa vor continua dialogul pe care l-au inceput la vizita presedintelui in Vatican, din martie 2014, asupra valorilor si angajamentelor comune pe o paleta larga de teme, incluzandu-se grija pentru marginalizati si pentru saraci; cresterea oportunitatilor economice pentru toti; slujirea ca buni administratori a mediului; protejarea minoritatilor religioase si promovarea libertatii religioase in lume;  primirea si integrarea imigrantilor si refugiatilor in comunitatile noastre” se arata in comunicat.

Anul trecut Papa Francisc a confirmat oficial faptul ca va vizita SUA pentru Ziua Mondiala a Familiilor, in Philadelphia, in septembrie 2015.

Acest eveniment – Ziua Mondiala a Familiilor – a fost fondat de Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea si se desfasoara la trei ani.

La intalnirea din Philadelphia, care va avea loc intre 22 şi 27 septembrie, se asteapta participarea a circa un milion de persoane.

Stiri pe aceeasi tema

Polonia vrea sa inchida magazinele in zilele de duminica

Cristiana Petrariu Bota

Libertatea de circulatie a cetatenilor UE in Marea Britanie ar urma sa fie garantata cel putin 2 ani dupa Brexit – ronews.co.uk

Ioana Badulescu

Trump a pus din nou sub semnul intrebarii angajamentul SUA de a apara state-membre NATO de mici dimensiuni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult