Externe

Papa Francisc, vedeta la New York! Suveranul Pontif va sustine vineri un discurs la ONU

Papa Francisc a fost primit ca o vedetă la New York. Suveranul Pontif a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie de mii de persoane în timp ce a străbătut Fifth Avenue în papamobil, în a doua etapă a voiajului său în Statele Unite, transmite Agerpres, care citeaza AFP. Vizita Papei Francisc in SUA continua si astazi, printre evenimentele programate fiind si un discurs la Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Suveranul Pontif va petrece 36 de ore în orașul care nu doarme niciodată, care este centrul finanțelor și pământ de adopție pentru milioane de imigranți și unde nu a mai fost până acum niciodată. Prima etapă a vizitei sale newyorkeze a fost la catedrala Saint Patrick, pentru o liturghie de seară în prezență a circa 2.500 de persoane, majoritatea membri ai clerului.

Pentru prima porțiune de parcurs pe celebrul bulevard, înainte de a ajunge la catedrală, papa a renunțat la vestitul său Fiat 500 și a urcat în papamobil, în uralele mulțimii pe care a binecuvântat-o cu zâmbete generoase.

Intalnirea Obama – Putin va avea loc la cererea Rusiei, sustine Casa Alba

Suveranul Pontif, al patrulea papă care vizitează New York-ul, a fost întâmpinat pe treptele catedralei de guvernatorul Andrew Cuomo și de primarul orașului, Bill de Blasio, precum și de arhiepiscopul Timothy Dolan. Pentru vizita papei au fost accelerate lucrările de restaurare a catedralei, care s-au ridicat la 175 de milioane de dolari.

Cinci evenimente sunt programate în cursul zilei de vineri: un discurs la ONU, o celebrare ecumenică la Muzeul 11 Septembrie, o vizită la o școală din Harlem, o procesiune la Central Park și o liturghie de seară în uriașul complex sportiv de la Madison Square Garden, în prezența a circa 20.000 de persoane.

În prima sa vizită în SUA, papa Francisc a fost întâmpinat de mulțimi entuziaste și a ținut discursuri pe teme dragi lui, imigrație, schimbare climatică și justiție socială.

Stiri pe aceeasi tema

Intre haosul Orientului zglobiu si ordinea Occidentului bolnav

Cristiana Petrariu Bota

Incident cu pasageri romani intr-un avion care zbura de la Londra la Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

ALERTA! Un nor radioactiv de la Cernobil ar putea ajunge in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult