Papa Francisc vine in Romania pe 31 mai. Suveranul Pontif va sta trei zile la Bucuresti, Iasi si Cluj

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 10, 2019 20:58

Papa Francisc vine in Romania pe 31 mai. Suveranul Pontif va sta trei zile la Bucuresti, Iasi si Cluj

Papa Francisc vine, anul acesta, in Romania. Suvernul Pontif va ajunge la Bucuresti pe 31 mai 2019 si va ramane in tara noastra pentru trei zile. Ultima vizita a unui suveran pontif in Romania a fost cea a Papei Ioan Paul al II-lea, in 1999.

In cadrul programului oficial, Papa Francisc va merge si la Iasi si Cluj Napoca. Invitatia oficiala a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis in martie 2017.

Papa Francisc se va intalni intai cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni apoi Suveranul Pontif se va intalni cu Patriarhul Daniel si cu Sfantul Sinod. Ulterior, Papa Francisc si Patriarhul Daniel vor rosti o rugaciune comuna in Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Vizita Suveranului Pontif in Romania era programata in primavara, insa a fost decalata din cauza faptului ca pe 9 mai, Romania organizeaza la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

Este al doilea suveran pontif care viziteaza Romania. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea in 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o tara majoritar ortodoxa, de la marea schisma din 1054.

Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros ca poate vizita Romania, pe care a numit-o „Gradina Maicii Domnului”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.