Externe

Papa Paul al VI-lea va fi sanctificat anul acesta, a anuntat Papa Francisc

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică printr-o reformă tumultuoasă în anii 1960 şi 1970, va fi sanctificat în 2018, a spus Papa Francisc în remarci publicate sâmbătă, informează agentia DPA. Paul al VI-lea, care a murit in 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluata. „Există doi episcopi ai Romei recenţi care sunt deja sfinţi”, a spus Francisc într-o întâlnire cu uşile închise cu preoţii parohi din Roma, referindu-se la Ioan al XXIII-lea şi la Ioan Paul al II-lea.

„Paul al VI-lea va fi sfânt în acest an”, a adăugat Papa Francisc. Comentariile suveranului pontif au fost făcute joi, dar Vaticanul a făcut publică transcrierea abia două zile mai târziu. Actualul papă a menţionat de asemenea că Ioan Paul I, care a avut o papalitate de scurtă durată în 1978, este probabil să fie beatificat – etapă din procesul de sanctificare – şi a glumit că el şi predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, sunt pe o „listă de aşteptare”.

Giovanni Battista Montini a devenit papa in iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. El s-a nascut apropierea oraşului Brescia din nordul Italiei. Acest papa a dus la bun sfarsit Conciliul Vatican II, initiat de predecesorul sau, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica Catolica atat fata de celelalte confesiuni si religii, cat si fata de societate.  În timpul papalităţii sale, el a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale.

Paul al VI-lea a fost beatificat în 2014 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. La începutul acestei luni, un teolog şi o comisie medicală de la Vatican au aprobat un al doilea miracol atribuit lui, aminteşte Reuters. Un miracol este, de obicei, considerat a fi vindecarea medicală inexplicabilă a unei persoane. Biserica învaţă că Dumnezeu face minuni, dar că sfinţii, despre care se crede că sunt cu Dumnezeu în ceruri, intervin în numele celor care se roagă la ei.

Paul al VI-lea va deveni al treilea papă făcut sfânt de papa Francisc după alegerea sa acum cinci ani în fruntea Bisericii Catolice. Ceilalţi sunt Ioan al XXIII-lea, care a murit în 1963, şi Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005.

Related posts

Jacques Chirac, fost presedinte al Frantei, a murit in aceasta dimineata. Starea sa de sanatate s-a degradat la scurt timp dupa ce a parasit Palatul Elysee

Ioana Badulescu

Focuri de arma la Bruxelles, suspecti de terorism au deschis focul asupra politistilor

Lucy Ionesco

ATAC IN MALI: 5 angajati ai ONU si 4 soldati malieni au murit

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult