Parada militara de 1 Decembrie din Bucuresti va fi un eveniment impresionant, la care vor participa aproximativ 3.500 de militari si specialisti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2019 16:46

Parada militara de 1 Decembrie din Bucuresti va fi un eveniment impresionant, la care vor participa aproximativ 3.500 de militari si specialisti

Pentru Parada militara de 1 decembrie din Bucuresti au fost mobilizati aproximativ 3.500 de militari si specialisti din cadrul fortelor armate romane, dar si 500 de militari din 21 de tari. Parada militara de 1 Decembrie din Bucuresti va fi un eveniment impresionant, la care vor participa, incepand de la ora 11.00, aproximativ 3.500 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si 500 militari din 21 de tari aliate sau partenere.

In plus, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, vor defila aproximativ 200 de mijloace tehnice.

De asemenea, in functie de conditiile meteorologice, vor evolua si peste 50 de aeronave. Repetitiile pentru Parada de 1 Decembrie din Bucuresti au inceput inca de miercuri.

Parada militara de 1 Decembrie din Bucuresti. Programul evenimentelor

Duminica, 1 Decembrie, incepand cu ora 9.00, in Bucuresti are loc o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Incepand cu ora 10.00, la Monumentul „Marii Uniri” va fi organizata o ceremonie militara de depunere de coroane si jerbe de flori, iar intre orele 11.00 si 12.30, publicul va avea ocazia sa vizioneze tehnica participanta la defilare, care va fi stationata pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Parada de 1 Decembrie va incepe la ora 11.00, cu defilarea militarilor romani si straini. Detasamentele de militari straini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Ceha, Croatia, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina si SUA.

Totodata, imediat dupa incheierea defilarii militarilor si a tehnicii, publicul va putea vizita, pana la ora 14.00, expozitiile de tehnica militara care vor fi amplasate in zona Pietei Presei Libere si in zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat ca la parada de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, pe timpul intonarii imnului national, in semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.