Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie protesteaza fata de OUG 7/2019 pe Justitie
Social

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie protesteaza fata de OUG 7/2019 pe Justitie

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie protesteaza fata de OUG 7/2019 pe Justitie, potrivit unui anunt facut de Biroul de informare si relatii publice din cadrul institutiei. 

„In ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, constituita in temeiul Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotarat solidarizarea de principiu cu actiunile magistratilor impotriva adoptarii O.U.G. nr. 7/2019.

In acest sens procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie vor purta, pana la remedierea situatiei, o banderola, in semn de protest fata de modul in care Guvernul Romaniei, in calitate de legiuitor delegat, a inteles sa modifice legile justitiei.

Adunarea Generala si-a exprimat de asemenea acordul cu privire la continutul Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, modificarile aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 continand prevederi neconstitutionale si care pot conduce la un blocaj institutional si la punerea Ministerului Public in imposibilitatea de a-si realiza atributiile specifice prevazute de Constitutie si legile organice”, informeaza sursa citata.

Iti recomandam si: Protest al magistratilor in toata tara, procurorii si judecatorii isi pun robele in cui cel putin pana miercuri

CSM cere abrogarea partiala a OUG 7/2019, dupa ce a analizat efectele aceste ordonante

 

Related posts

Cutremur de 4,3 grade in zona seismica Vrancea, judetul Buzau

Ioana Badulescu

ZILE LIBERE DE CRACIUN 2014 si REVELION 2015: 24 si 31 decembrie 2014, declarate LIBERE

Lucy Ionesco

Dezbatere publica in Sectorul 6 despre accesul pe piata muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult