-4.3 C
România
3 decembrie 2020
Social

Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu si Rovana Plumb se numara printre initiatorii unei propuneri legislative potrivit careia parintii ar putea beneficia de o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor minori.

Aceasta zi ar trebui sa fie rezervata verificarii periodice a starii de sanatate a micutilor.

Documentul legislativ prevede ca ziua libera ar urma sa se acorde la cererea unuia dintre parinti, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezulta controlul medical efectuat.

Initiativa legislativa mai stabileste ca indemnizatia pentru ziua libera sa se plateasca din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si sa fie egala cu salariul corespunzator unei zile lucratoare.

Initiatorii mai doresc ca familiile care au trei sau mai multi copii sa beneficieze de doua zile lucratoare libere pe an pentru verificarea sanatatii copiilor.

Propunerea legislativa ii are ca initiatori, printre altii, pe Ecaterina Andronescu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sarbu, Darius Valcov, Rovana Plumb si Rodica Nassar.

Proiectul va fi dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

 

Stiri pe aceeasi tema

Modernizarea Transalpina in timpul ministrilor Orban si Vosganian ar putea intra in vizorul DNA, la sesizarea Corpului de control al premierului

Cristiana Petrariu Bota

Programul de lucru al profesorilor, in perioada suspendarii cursurilor, va fi stabilit de directorii unitatilor de invatamant

Cristiana Petrariu Bota

CM Handbal: Romania a invins Ungaria cu scorul de 21-17 (8-10)

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult