Economie

Pariu de 2 miliarde de dolari pus de Bill Gates

Bill Gates a investit deja 1 miliard de dolari in proiecte privind energia regenerabila si intentioneaza sa isi dubleze pariul. Bill Gates, care va ramane totusi cu 78 de miliarde de dolari dupa aceasta miscare, a afirmat intr-un interviu pentru Financial Times ca investitiile in companii energetice „idealiste” reprezinta singurul mod in care lumea va putea gasi o solutie in ceea ce priveste schimbarile climatice la un pret accesibil. 

Tehnologiile actuale sunt prea scumpe, sustine fondatorul Microsoft.

Gates este de parere ca guvernul trebuie sa investeasca, la randul sau, zeci de miliarde in cercetare si in dezvoltarea energiei regenerabile, asa cum a cheltuit resurse uriase pentru proiectele Manhattan, in cadrul caruia a fost dezvoltata prima bomba atomica, si Apollo, care a dus primul om pe Luna.

Gates a investit deja cateva sute de milioane de dolari in „reciclarea nucleara”, in special in compania TerraPower, care incearca sa dezvolte un reactor ce va functiona cu uraniu saracit, deseu al centralelor nucleare din prezent.

Alte tehnologii preferate de Gates sunt energia chimica „solara” si energia eoliana captata la mare altitudine.

Stiri pe aceeasi tema

COD FISCAL 2016. Modificari la Codul Fiscal privind impozitarea pensiilor. Proiect

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul a modificat termenul de depunere a declaratiilor fiscale si de plata a creantelor scadente

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul anunta ca va creste pensiile, dar cuantumul va fi stabilit in functie de parcursul economiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult