PARIURI. Trei sferturi din pariurile suspecte sunt din tenis, potrivit unui raport ESSA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 19, 2016 19:07

PARIURI. Trei sferturi din pariurile suspecte sunt din tenis, potrivit unui raport ESSA

Aproape trei sferturi din pariurile suspecte din 2015 au legatura cu tenisul. Asociatia Europeana pentru Securitate in Sport (ESSA) a prezentat un raport din care reiese faptul ca aproape trei sferturi din pariurile suspecte inregistrate in 2015 in lumea sportului, mai precis 73%, sunt legate de tenis. Si fotbalul este mentionat in raport, insa cu un numar mai mic de evenimente suspecte, majoritatea din Europa.

ESSA a fost infiintata de bookmakerii autorizati pentru a monitoriza pariurile suspecte si a preveni trucarea competitiilor sportive, potrivit agentiilor de presa.

Sumudica, despre pariuri: Am avut o casa de pariuri, mi se dadea 15% procent

Instantele tenisului international au infiintat luna trecuta o comisie independenta, dupa ce presa a criticat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) pentru ca nu a anchetat in mod corespunzator mai bine de zece sportivi ce au facut obiectul suspiciunilor in deceniul trecut. Comisia va avea nevoie de cel putin un an pentru a investiga acuzatiile de coruptie in tenis si eficacitatea procedurilor existente.

In ultimul trimestru al anului trecut au existat 35 de evenimente sportive suspecte, dintre care 24 au fost in tenis, iar 8 in fotbal, arata raportul.

Din punct de vedere al localizarii, 38 de alerte au fost in Europa, 24 in Asia, 16 in America de Nord, 11 in America de Sud si 9 in Africa. Daca vine vorba de fotbal, majoritatea pariurilor suspecte legate de fotbal sunt din Europa.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.