8.3 C
România
29 octombrie 2020
liste electorale transnationale, ue, alegeri europarlamentare, alegeri PE, liste alegeri europarlamentare
Politica

Parlamentul European a adoptat raportul privind cooperarea UE-Elvetia in domeniul concurentei

Parlamentul European a adoptat cu majoritate de voturi, la inceputul acestei saptamani, raportul europarlamentarului roman Sabin Cutas privind acordul de cooperare UE-Elvetia in domeniul concurentei, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

In opinia eurodeputatului roman, „un astfel de acord cu Elvetia este necesar, avand in vedere pozitia sa geografica strategica pentru UE, prezenta a numeroase intreprinderi europene pe teritoriul sau si numarul de anchete desfasurate in paralel de ambele jurisdictii in ultimii ani”.

Documentul prevede, printre altele, eficientizarea urmaririi judiciare a cartelurilor internationale si sanctionarea infractiunilor transfrontaliere grave.

„Salut acordul propus intre Uniunea Europeana si Confederatia Elvetiana referitor la cooperarea in ceea ce priveste aplicarea legislatiilor acestora in domeniul concurentei. Aceste acorduri de cooperare sunt utile intr-un context economic din ce in ce mai globalizat, in care cartelurile opereaza la nivel transfrontalier, iar fuziunile implica adesea jurisdictii multiple”, a declarat Sabin Cutas.

„Sper ca urmarirea judiciara a cartelurilor internationale si sanctionarea infractiunilor transfrontaliere grave vor fi mai eficiente in urma incheierii prezentului acord, iar dublarea muncii depuse de autoritatile responsabile in domeniul concurentei pentru a lua decizii in cazuri similare si riscul unor evaluari divergente se vor reduce”, a subliniat europarlamentarul roman.

„Cea mai importanta prevedere introdusa de acest tip de acord de a doua generatie este posibilitatea pentru Comisia Europeana si Comisia de Concurenta din Elvetia sa faca schimb de informatii confidentiale, ceea ce ar putea reprezenta un model pentru viitoarele acorduri bilaterale de cooperare in domeniul concurentei. De aceea, pledez pentru mecanisme sigure pentru utilizarea si transmiterea informatiilor confidentiale. De asemenea, executivul european ar trebui sa garanteze efectivitatea programelor de clementa si a procedurilor de tranzactie”, a conchis deputatul european.

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Nastase: Victor Ponta nu mai seamana cu Nicolae Titulescu

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Nastase cere Guvernului sa inaspreasca pedepsele pentru violul in grup

Cristiana Petrariu Bota

Legea care modifica statutul alesilor locali, trimisa de Iohannis spre reexaminare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult