Breaking NewsExterne

Parlamentul European a votat acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana

Parlamentul European a votat, miercuri seara, cu majoritate acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Dupa vot, europarlamentarii au intonat imnul Marii Britanii tinandu-se de mana, un moment vizibil emotionant pentru alesii britanici care au izbucnit in lacrimi. 

Parlamentul European a dat 621 voturi „pentru” si 49 „impotriva” pe acordul de iesire a Regatului Unit din UE.  Au fost si 13 abtineri.

Michel Barnier, negociatorul-sef al UE pe tema Brexit atrage atentia asupra consecintelor economice si sociale pe care le va avea iesirea UK din UE. „Marea Britanie ne va ramane prietena”, a incheiat el.

Votul din Parlamentul European are loc dupa finalizarea procesului de ratificare in Regatul Unit si dupa avizul favorabil dat saptamana trecuta de Comisia pentru afaceri constitutionale din PE.

Image may contain: screen

Pentru a intra in vigoare, Acordul de retragere dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit trebuie aprobat de catre Parlamentul European cu majoritatea simpla a voturilor exprimate (Articolul 50 (2) al Tratatului privind Uniunea Europeana), inainte de a fi supus unui vot final (cu majoritate calificata) in Consiliu.

Dupa vot, presedintele Sassoli va face o declaratie in plen, urmand ca deputatii britanici si liderii de grupuri politice sa fie invitati pentru marcarea acestui moment, in cadrul unei scurte ceremonii in zona Yehudi Menuhin, in jurul orei 18:15 (19:15 in Romania).

Citeste si: In ce conditii se va putea calatori in Marea Britanie dupa Brexit

Dupa semnarea Acordului Brexit, Comisia Europeana publica hartile cu noile vami dintre Marea Britanie si Irlanda de Nord

Articole asemănătoare

Fostul presedinte Ion Iliescu este inculpat in Dosarul Revolutiei pentru infractiuni contra umanitatii

Ioana Badulescu

ATENTAT LONDON BRIDGE. Un tanar cu o bere in mana a devenit simbolul rezistentei in fata teroristilor

Delia Ion

BRUXELLES – Politia si armata belgiana, operatiuni antiteroriste de amploare la Bruxelles si la Charleroix. 16 persoane arestate. UPDATE

Lucy Ionesco