Parlamentul European a votat pentru renuntarea la ora de vara. Cand se face ultima ajustare a ceasurilor
Breaking News Life

Parlamentul European a votat pentru renuntarea la ora de vara. Cand se face ultima ajustare a ceasurilor

Parlamentul European a dat vot faborabil pentru renuntarea la ora de vara. Parlamentul European a votat, astazi, in favoarea renuntarii la sistemul orei de vara si de iarna, in care ceasurile sunt ajustate cu o ora in fiecare primavara si toamna. Masura va intra in vigoare din 2021.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 impotriva si 51 de abtineri, iar intrarea in vigoare a acestuia a fost amanata din 2019 in 2021. Statele care vor decide sa pastreze ora de vara vor face ultima ajustare a ceasurilor in ultima duminica din martie 2021, iar cele care prefera ora standard (de iarna) vor face modificarea finala in ultima duminica din octombrie 2021.

In cazul in care Comisia va constata ca aranjamentele referitoare la ora ar putea sa afecteze, semnificativ si permanent, functionarea pietei unice, atunci ar putea sa propuna amanarea datei de aplicare a directivei cu maximum 12 luni, potrivit documentului adoptat.

Uniunea Europeana a unificat pentru prima oara aranjamentele referitoare la ora de vara in 1980, pentru a asigura o abordare armonizata a schimbarii orei pe piata unica deoarece, pana atunci, practicile si programele erau neunitare. Directiva actuala referitoare la timp cere statelor europene sa treaca la ora de vara in ultima duminica din luna martie si revenirea la ora standard in ultima duminica din octombrie.

Pe 31 martie, romanii isi vor da ceasurile inainte pentru a trece la ora de vara. Concret, ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar din aceasta cauza ziua de 31 martie va avea numai 23 de ore. Ceasurile se vor da inainte in acelasi moment in toate tarile Uniunii Europene.

Stiri pe aceeasi tema

SALARIZARE 2018. Olguta, extrem de deranjata de protestele celor din Sanatate, care au votat in masa cu PSD in urma promisiunilor mincinoase

Ioana Badulescu

Avocatul Poporului ataca la CCR OUG pe sanatate care da acces spitalelor private la banii publici

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Diaconescu la RFI: Principala vulnerabilitate a acordului european privind migratia este implementarea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult