Parlamentul European va dezbate intr-o sesiune plenara situatia din Romania

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 6, 2018 20:16

Parlamentul European va dezbate intr-o sesiune plenara situatia din Romania

Parlamentul European va sustine o dezbatere în plen despre situaţia din România, într-o sesiune plenară. E vorba despre modificările din Justiţie şi statul de drept, dar şi despre proteste. Informaţia a fost confirmată pentru Digi 24 de oficiali ai PE.

Astfel, conferinţa preşedinţilor, formată din şefii grupurilor politice din Parlamentul UE, a decis, în şedinţa de azi, ca această dezbatere să fie trecută pe agenda sesiunii plenare de la începutul lunii octombrie.

Eurodeputaţii vor vorbi despre modificările din Justiţie, despre statul de drept şi despre protestele din România, cu accent pe violenţele din 10 august. Propunerea dezbaterii a venit din partea grupului Verzilor. E posibil ca la dezbatere să participe şi premierul Viorica Dăncilă. Nu există procedură concretă de invitare, dar e o cutumă ca liderii să vină în plenul PE când e discutată situaţia din ţările lor.

Tot în luna octombrie, dar la sfârşit, preşedintele Iohannis va merge în PE, pentru a susţine un discurs despre starea uniunii – e un discurs pe care toţi liderii europeni îl susţin prin rotaţie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.