MOTIUNE DE CENZURA 21 IUNIE
Breaking News

Motiunea de cenzura a trecut, guvernul Grindeanu este demis. Au fost 241 de voturi „pentru”

Premieră în istoria politicii româneşti. Parlamentarii PSD și ALDE își demit propriul guvern prin moțiune de cenzură. 241 de parlamentari au votat „pentru”. Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Grindeanu este demis. Au fost 241 de voturi pentru moțiunea de cenzură. Era nevoie de cel puțin 233 de voturi.

ACTUALIZARE 13.30. S-a încheiat votul. Au votat 248 de parlamentari. Au absentat sau nu au votat 12 parlamentari PSD şi doi de la minorităţi.

Parlamentul se reuneste, miercuri, pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura initiata de coalitia PSD-ALDE „Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor!” impotriva Guvernului Grindeanu. Textul motiunii a fost prezentat in fata Camerelor reunite ale Parlamentului duminica 18 iunie si a fost semnat de 223 de parlamentari.

Este motiunea de cenzura cu numarul 35 depusa dupa decembrie 1989 insa este prima in care coalitia de guvernamant o initiaza impotriva propriului cabinet. Ar putea fi a treia motiune de cenzura care ar trece. Prima a fost adoptata de Parlament pe 13 octombrie 2009, sub numele de „11 impotriva Romaniei” si a fost initiata de PNLsi UDMR si sustinuta de PSD. Rezultatul de 254 voturi pentru si 176 voturi impotriva a dus la caderea guvernului Boc 1.

A doua a fost depusa de Uniunea Social Liberala (PSD si PNL) la 18 aprilie 2012 si intitulata „Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata”. A fost indreptata impotriva Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu, fiind adoptata la 27 aprilie 2012. In favoarea motiunii au fost exprimate 235 voturi, iar 9 parlamentari au votat impotriva. Pentru adoptare, motiunea de cenzura avea nevoie de 231 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor (460). Guvernul Ungureanu fusese investit de Parlament in urma cu 78 de zile, la 9 februarie, cu 237 de voturi pentru si doua impotriva.

Stiri pe aceeasi tema

Marian Vanghelie a fost retinut pentru cea mai mare mita din politica romaneasca

Cristiana Petrariu Bota

In Romania au murit 133 persoane infectate cu coronavirus si au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate

Cristiana Petrariu Bota

Inca o zi neagra in Italia: 793 de morti in ultimele 24 de ore. Numarul total al decedatilor a ajuns la 4.825

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult