Partidul lui Ciolos va lua din voturile PNL, considera politologul Stelian Tanase
Politica

Partidul lui Ciolos va lua din voturile PNL, considera politologul Stelian Tanase

Miscarea Romania Impreuna, partidul fostului premier Dacian Ciolos, va lua din voturile PNL, considera politologul Stelian Tanase intr-o interventie la RFI. In opinia sa, partidul lui Ciolos va reusi sa intre in Parlament daca va fi sprijinit de elita romaneasca, respectiv „intelectuali, savanti, sportivi de renume, personaje publice respectate”. Daca nu va castiga elita, atunci se va incadra in linia partidelor mediocre. Totusi, tinta de vot a Miscarii Romania Impreuna este electoratul nehotarat, care pana acum nu s-a prezentat la vot, din care fac parte corporatisti si tineri.

De unde va lua voturi partidul lui Dacian Cioloş? „Ce spun ei este că vor aduce la vot oameni care de obicei nu se capacitează să vină la vot, categorii profesionale, urbane, tânăra generaţie, corporatişti etc.. Eu sunt sceptic. Realitatea este că el va ciupi nişte voturi de la electoratul fidel până acum altor partide şi nu cred în scenariul că aceia care nu merg la vot, o parte din ei, bineînţeles, vor merge pentru Cioloş neapărat. Trebuie să ne întrebăm cine va pierde nişte voturi în favoarea lui Cioloş (…). Cred că liberalii vor mai pierde nişte voturi”, anticipează Stelian Tănase.

Iti recomandam si: Dacian Ciolos a depus actele pentru inregistrarea noului partid politic „Miscarea Romania Impreuna”

De ce nu va avea de suferit USR-ul? Politologul precizează că „şi USR-ul este foarte proaspăt şi voturile de la ultimele alegeri USR-ul le-a luat de la liberali, nu de la societatea civilă, nu de la cei care nu merg la vot. Au ciupit nişte voturi de la electoratul liberal, care dezamăgit, aşa cum ştim, să dau un exemplu, între alegerile locale şi generale au pierdut 1,2 milioane de voturi, vorbesc de PNL. De aici a luat USR-ul voturi, deci de aici va ciupi ceva şi Cioloş. Este un electorat care a votat din 90 până acum în general PNL sau PD-PDL (…), cam de aici se vor mişca lucrurile, acest electorat anti-PSD, din electoratul anti-PSD va lua Cioloş voturi”.

„Ce contează, cred eu, acum este apariţia unor personalităţi care nu au fost amestecate în politică, nu s-au mânjit în tot felul de scandaluri şi care-i vor da suport lui Dacian Cioloş. Dacă apar acum cinci-şase oameni de suprafaţă, care ies şi spun că susţin această iniţiativă şi se implică, cred că formaţiunea va prinde trenul. Dacă nu, se va alinia între formaţiunile care există acum, adică o formaţiune să zicem mediocră, cu rezultate în jurul limitei de admitere în Parlament sau de a rămâne afară. Contează foarte mult sprijinul pe care-l primeşte de la elita românească, vorbesc de intelectuali, savanţi, sportivi de renume, personaje publice respectate”, apreciază Stelian Tănase.

Stiri pe aceeasi tema

Rovana Plumb, reactie dupa ce a fost respinsa de comisia JURI: Am fost scoasa din cursa de jocuri politice facute si cu ajutorul unor colegi romani

Ioana Badulescu

Sase propuneri de ambasadori ai Romaniei in strainatate, la audieri in Parlament

Teodora Badescu

Premierul Mihai Tudose: Presedintele Macron ne sprijina pentru Schengen, dar discutiile vor fi de la anul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult