Partidul Socialist din Franta a anulat un contract a unor muncitori romani la scoala de vara din La Rochelle
Externe

Partidul Socialist din Franta a anulat un contract pentru muncitori romani angajati la scoala de vara din La Rochelle

Partidul Socialist din Franta a anulat un contract prin care mai multi muncitori romani erau contractati pentru amplasarea mobilierului si pentru mentinerea curateniei la scoala de vara a socialistilor din La Rochelle, scrie Le Monde. Potrivit sursei citate, muncitorii romani nu fusesera angajati direct de catre partid, ci de catre un subcontractor roman, care la randul sau avea un contract cu firma franceza organizatoare a congresului. 

Muncitorii romani aveau ca sarcina organizarea mobilierului si curatenia la reuniunea socialistilor francezi. Acestia erau angajati de o firma romaneasca, societatea Trepte Events, care la randul sau era subcontractoare pentru firma franceza GL Events, principalul organizator al congresului.

O situatie „perfect legala”, noteaza postul de radio France Bleu, care insa a criticat Partidul Socialist pentru ca permite angajarea de muncitori romani, in conditiile unui somaj extrem de ridicat in Franta.

Sub presiunea mediatica, Partidul Socialist (de guvernamant) a considerat ca ca folosirea fortei de munca externe, cu costuri mai mici, este nejustificata. Asa ca socialistii au cerut ruperea unui contract perfect legal intre doua firme private.

Stiri pe aceeasi tema

Der Spiegel: Juncker a reusit ceea ce Angela Merkel si Emmanuel Macron nu au reusit niciodata sa realizeze

Ioana Badulescu

CANADA. Premierul Justin Trudeau, prima reactie dupa atacul de la Toronto

Ioana Badulescu

Printul Arabiei Saudite a anuntat construirea unei imense metropole bazata pe tehnologie avansata

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult