Partiile de schi din Poiana Brasov au fost deschise, schiori profesionisti au coborat partia Bradul cu torte aprinse
Turism

Partiile de schi din Poiana Brasov au fost deschise, schiorii profesionisti au coborat partia Bradul cu tortele aprinse

Pârtiile din Poiana Brașov au fost deschise oficial, sâmbătă seara, monitorii de schi din Poiană coborând pârtia Bradul cu torţe aprinse în mâini. Tot sâmbătă au fost deschise pârtiile Clăbucet și Clăbucet Sosire Predeal. Zeci de mii de turişti au decis să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la munte, gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor fiind de peste 90%.

Alături de reprezentanţii școlilor de schi din Poiana Braşov s-au mai aflat şi angajaţii de la Salvamont şi Jandarmeria Montană. În plus, administratorii domeniului schiabil au prezentat utilajele care sunt folosite la întreţinerea pârtiilor.

Evenimentul de deschidere a sezonului de schi a debutat la ora 13.00, cu muzică şi voie bună. În jurul orelor 15:00, pentru toți copiii cuminți, Moș Crăciun a sosit cu sania și cu cadouri multe, iar apoi trupa Direcţia 5 a susţinut un concert pe scena amenajată la baza Pârtiei Bradul.

Punctul culminat a fost reprezentat de coborârea pârtiei cu torţe aprinse în mâini a monitorilor de schi şi a salavatorilor montani.

Potrivit administratorilor domeniului schiabil, toţi cei 24 de kilometri de pârtii din Masivul Postăvaru sunt practicabili.

Vremea rece a favorizat pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, astfel că sunt condiţii excelente de schi sau snowboard în Poiana Braşov.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu Asociația de Turism Poiana Brașov, sub deviza „Povestea de Crăciun în Poiana Brașov!”.

Tot sâmbătă au fost deschise și pârtiile Clăbucet și Clăbucet Sosire Predeal, stratul de zăpadă măsurând aici 30 de centimetri.

Societatea Teleferic Prahova anunţă că pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire sunt deschise din acest weekend. Stratul de zăpadă ajunge la 30 de cm, iar pe pârtia Clăbucet Sosire Predeal au fost introduse şi tunurile de zăpadă artificială.

Şi nu sunt singurele pârtii care îşi aşteaptă turiştii. Sunt funcţionale şi cele de la Valea Dorului, Scândurari şi Valea Soarelui.

Starea pârtiilor o puteți urmări LIVE aici: http://www.teleferic.ro/live-webcam/

Stiri pe aceeasi tema

Danemarca implementeaza noi reguli pentru divort. Cuplurile trebuie sa astepte trei luni si sa treaca prin sedinte de consiliere

Cristiana Petrariu Bota

REVELION 2014 – 2015: Oferte la pret redus in campania Inscrieri Ultra-timpurii

Cristiana Petrariu Bota

Asa arata Paradisul! Un „must see” pentru fiecare dintre noi. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult