9.1 C
România
27 noiembrie 2021
Pasapoartele simple electronice ale romanilor vor avea termen de valabilitate extins la 10 ani. Proiectul a trecut de Senat
Social

Pasapoartele simple electronice ale romanilor vor avea termen de valabilitate extins la 10 ani. Proiectul a trecut de Senat

Pasapoartele simple electronice ale romanilor vor avea termen de valabilitate extins de la 5 la 10 ani. Proiectul a trecut de Senat in sedinta de miercuri, insa Camera Deputatilor este for decizional in acest caz. Proiectul este menit de a fluidiza activitatea serviciilor de pasapoarte prin scaderea numarului de solicitari pentru eliberarea documentelor.

Proiectul de lege al Guvernului prevede extinderea termenelor de valabilitate a paşapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani şi de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 şi 25 de ani.

Pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar în termen de 3 zile trebuie să existe situaţii de urgenţă obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic. Această urgenţă va trebui dovedită în momentul depunerii cererii de eliberare a paşaportului simplu temporar.

Cei care nu doresc eliberarea unui paşaport simplu electronic pot solicita eliberarea unui paşaport simplu temporar care le va fi eliberat în intervalul în care se emite paşaportul simplu electronic.

Senatul a adoptat un amendament la propunerea legislativă care prevede că „exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulaţie în străinătate se suspendă când aceasta este inculpată într-o cauză penală şi a fost dispusă, în condiţiile Codului de procedură penală, instituirea unei măsuri preventive, cu impunerea după caz, a obligaţiei de a nu părăsi o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia”.

Stiri pe aceeasi tema

Biserica Ortodoxa transmite un mesaj catre strada, la finalul unui comunicat cu hotararile Sfantului Sinod

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei incearca din nou sa transforme Editura Pedagogica in editor unic al manualelor:

Ioana Badulescu

Pensiile vor fi distribuite la timp in luna septembrie, anunta Posta Romana

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult