Pasapoartele simple electronice ale romanilor vor avea termen de valabilitate extins la 10 ani. Proiectul a trecut de Senat
Social

Pasaportul ar urma sa devina act de identitate. Parlamentarii propun modificarea articolului 12 din OUG 97/2005

Pasaportul ar putea deveni act de identitate. Un proiect de lege pentru modificarea OUG 97/2005 a fost initiat de un grup de senatori si deputati PNL. Prin modificarea propusa de liberali, pasaportul ar urma sa devina act de identitate, la fel ca buletinul de identitate sau cartea de identitate provizorie.

Concret, parlamentarii propun modificarea articolului 12, alin.2 din OUG 97/2005, in varianta propusa Senatului, pasaportul urmand a fi incadrat pe lista actelor de identitate.

”(2) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate, precum si pasaportul”, se arata in propunerea legislativa de modificare a OUG.

”Respectand drepturile fiecarui individ si doar in conditiile prevazute de lege, legitimarea de catre reprezentantii abilitati ai statului trebui sa poata fi realizata si in lipsa cartii de identitate. Conditionarea legitimarii de existenta sau prezenta exclusiva a cartii de identitate e nejustificata, avand in vedere ca statul roman elibereaza si alte documente de identificare, precum pasaportul”, arata initiatorii in expunerea de motive.

”Legitimarea si/sau identificarea cetatenilor, mai ales in actualul context european, in timpul fenomenului denumit criza migrantilor si pe fundalul unor amenintari din partea unor actori non-statali, poate fi esentiala sub aspectul sigurantei nationale”, mai spun initiatorii proiectului.

Stiri pe aceeasi tema

Programul „Masa calda pentru elevi” va fi implementat in 50 de scoli in anul scolar 2016-2017

Bogdan

Liviu Dragnea a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, insa condamnarea de luni nu va fi singura lui problema

Cristiana Petrariu Bota

Ioan Oltean poate fi retinut si arestat de DNA, au decis deputatii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult